Condus, zapada

Lista articolelor despre condus si zapada pe AflaCum.ro

Articole despre condus si zapada

Citeste cele mai noi articole despre condus si zapada publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre condus si zapada, pe AflaCum.ro!

Chiar daca este incitant, pentru soferi, condusul masinii iarna, pe zapada si/sau gheata, poate fi extrem de neplacut.

Astfel, cel mai bun sfat pentru condusul masinii pe timp de iarna este de a nu conduce si de a incerca sa va deplasati cu mijloacele de transport in comun.

Insa, daca  nu aveti incotro si trebuie sa conduceti,  mai jos aveti o serie de sfaturi de care sa  tineti cont.

Nu este dificil sa conduci o masina. Daca vrei sa evoluezi, insa, ca sofer, trebuie sa aplici sistematic anumite tehnici si trucuri de condus. Despre acestea in materialul de mai jos.

Cum sa devii un sofer priceput:

Fa un curs de condus defensiv. Oricine poate urma cursuri suplimentare pentru a-si pune la punct abilitatile. Cursurile de condus defensiv sunt facute nu doar de incepatori, ci si de soferi experimentati . Nu este nimic rusinos in a te perfectiona pentru a te tine cat mai departe de pericolele din trafic.

Autoturismul personal reprezinta un mijloc de transport convenabil, comod, dar care poate afecta sanatatea. De exemplu, cursele lungi si dese pot produce stres si cresterea in greutate. O alta problema comuna este durerea de spate. Din fericire, exista cateva ajustari care te pot ajuta sa reduci durerile lombare.

Cum sa reduci durerea de spate din timpul condusului.

Regleaza distanta fata de volan:

Daca locuiesti la casa, caderile abundente de zapada pot fi o problema pentru acoperisul locuintei tale. Astazi, iti oferim cateva sfaturi pentru indepartarea in siguranta a omatului de pe acoperis.

1. Masuri de siguranta.

Nu folosi scara pe zapada si pe gheata. Pericolul de alunecare este mare. Daca nu poti curata zapada de pe acoperis folosind doar lopata speciala, apeleaza la o firma specializata.

Daca esti amator al sporturilor de iarna sau iti place, pur si simplu, sa explorezi muntele, sa escaladezi, trebuie sa stii la ce riscuri te expui. Pe langa accidentari, exista, in anumite momente, riscul de avalansa.

In mod normal, partiile amenajate sunt protejate de astfel de furii ale naturii. Complicatiile apar atunci cand faci sporturi extreme in locuri neamenajate sau cand escaladezi muntele , netinand cont de sfaturile specialistilor. Daca, din nefericire, te-a prins o avalansa, trebuie sa incerci sa supravietuiesti. Iata cateva sfaturi:

1. Nu incerca sa fugi de avalansa, chiar daca esti pe schiuri. Zapada e mai iute decat tine. Mai degraba, pastreaza-ti cumpatul si incearca sa te deplasezi in paralel cu avalansa. Poti avea sanse sa depasesti zona.

Carui copil nu-i place sa se dea cu sania? In magazine, vei gasi doar modele de sanie din plastic sau din fier. Din pacate, acestea sunt aproape imposibil de reparat. Prin urmare, cel mai bine este sa-i construiesti copilui tau o sanie de lemn.

Pentru constructia unei sanii de lemn ai nevoie de:

Desen pentru proiectare, placi de pin, suruburi, scule pentru prelucrarea lemnului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

„Fantanile de copaci” sunt niste goluri, formate in jurul bazei unui copac, ce este acoperit de multa...
Pentru soferi, cea mai des intalnita situatie pe timp de iarna este blocarea masinii in zapada. Atunci...
Accidentele auto sunt la tot pasul, iar atunci cand copiii traverseaza strada, riscul de a-i rani este...