Conopida, ciorba porc

Lista articolelor despre conopida si ciorba porc pe AflaCum.ro

Articole despre conopida si ciorba porc

Citeste cele mai noi articole despre conopida si ciorba porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre conopida si ciorba porc, pe AflaCum.ro!

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Ingrediente:

- un kilogram de oase de porc invelite in putina carne (os garf sau os de la pulpa);

Conopida se poate planta in aer liber primavara si vara. Metoda de crestere e asemanatoare cu cea a verzii albe. Poti creste conopida de la stadiul de samanta, in rasadnite/solar/sera, sau poti cumpara direct rasaduri pe care le vei planta in gradina/camp.

Conopida. Cand se seamana? Semanarea se poate face in doua perioade: iarna )ianuarie si februarie) si vara(iunie). In sezonul cald, semintele pot fi puse direct in gradina/camp, insa productia nu va fi la fel de buna ca atunci cand folosesti rasaduri crescute in rasadnite! Semanarea de iarna se face doar in rasadnite/sere incalzite! Samanta de conopida se transforma in rasad doar daca are o temperatura constanta cuprinsa intre 17 si 20 grade Celsius. Odata iesita din pamant, conopida rezista bine si la 18 grade ziua, 12 grade noaptea! Odata ce rasadul are deja 4-5 frunze si a atins aproximativ 15-20 cm lungime, acesta poate fi mutat in gradina.

Conopida. Cand se planteaza primavara? Rasadurile de primavara se planteaza la finele lunii martie, pana spre jumatatea lunii aprilie(mai ales in anii in care temperaturile cresc greu). Plante se vor pune dupa chema 70 X 40-45 cm, la o adancime de circa 7-10 cm. Nu acoperi punctul de crestere cu solul, deoarece plantele nu se vor dezvolta.

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Conopida pane la cuptor. Ingrediente:

- un kilogram si jumatate de conopida;

Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti si minerale si deoarece ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii, decat continutul lor caloric.

Iata 10 dintre acestea:

1. Grapefruitul este un fruct sarac in calorii, care va ajuta sa va abtineti de la dulciuri si sa ardeti multe calorii in timpul digestiei.

Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt o bomba de sanatate pentru ca detoxifica organismul, il apara de boli si il face mai rezistent impotriva virusilor.

In acest sens, s-a constatat ca femeile din Polonia care consuma aproximativ 30 kilograme de varza acra pe an au cu 50% mai putin boli de natura hormonala cum este cancerul la san.

Totodata s-a constatat ca gogonelele murate ataca virusii heptici, castravetii acrii combat diabetul si regleaza nivelul colesterolului, iar conopida murata stopeaza procesul de imbatranire.

Impreuna, legumele murate contin proprietati terapeutice extraordinare.

In categoria conservelor de toamna, conopida marinata in otet se poate prepara simpla sau in combinatie cu gogosari.

Usor de preparat,  muraturile marinate in otet sunt un deliciu atunci cand se consuma alaturi de friptura, snitele cu cartofi piure sau alte garnituri.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi. Acest piure constituie o...
Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza. Ingrediente: - o conopida mare, - 200...
Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb. Ingrediente: - o conopida mare sau 2 mijlocii,...
Aceasta reteta se poate prepara atat cu conopida proaspata, cat si cu conopida congelata. Ingrediente: - 2...
Indiferent de sezon, anumite legume se gasesc in stare proaspata, iar altele pot fi congelate. Daca iti...
Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in...