Cort, prim ajutor

Lista articolelor despre cort si prim ajutor pe AflaCum.ro

Articole despre cort si prim ajutor

Citeste cele mai noi articole despre cort si prim ajutor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cort si prim ajutor, pe AflaCum.ro!

Vara, mare, plaja...Reteta perfecta pentru un concediu de vis. Daca ai hotarat sa mergi la mare, dar nu ai suficienti bani pentru a plati cazarea, e timpul sa iei in calcul cortul. Nu e la fel de confortabil precum o camera de hotel, dar iti ofera senzatii unice, mai ales daca esti un visator.

Ai ales cortul? Foarte bine. Acum, trebuie sa cauti locurile de pe litoralul romanesc unde iti este permis sa instalezi un cort. Daca ai pus la punct si acest aspect esential, urca-te in masina personala, in tren, in autobuz sau in microbuz si porneste la drum! Odata ajuns in locul de campare e timpul sa instalezi cortul care iti va fi casa pe timpul sederii la mare. Iata ce trebuie sa faci:

1. Cauta locul ideal. Nici prea aproape de apa, nici prea departe. E important sa nu te trezesti cu apa in cort, asa cum e la fel de important sa auzi valurile cum se sparg de tarm

Amplasarea unui cort pe timp de ploaie nu este un lucru usor, insa daca va aflati intr-o excursie si nu aveti alta alternativa, trebuie sa urmati o serie de pasi, pentru a face acest lucru in siguranta.

Iata cum trebuie sa campati in ploaie:

Alegeti o locatie in care sa mergeti cu cortul si informati-va cu privire la prognoza meteo. Este indicat sa evitati zonele de munte, in perioadele ploioase din an.

Mersul cu masina pe distante lungi, pe timp de iarna, poate fi mai periculos decat pe timp de vara, din cauza furtunilor de zapada imprevizibile, care reduc vizibilitatea si din cauza carosabilului alunecos.

Iata ce trebuie sa contina o trusa de prim ajutor pe timp de iarna:

In primul rand, puneti toate lucrurile intr-o singura geanta, care sa incapa in portbagajul masinii sau pe bancheta din spate. Daca aveti tot ce va trebuie la indemana, veti putea actiona mai rapid in caz de urgenta.

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar...
O persoana se afla in sincopa (termenul medical folosit pentru lesin) atunci cand prin corpul sau nu...
Anual se inregistreaza mii de cazuri de muscaturi de sarpe, in toata lumea. Din fericire, datorita medicinei...
Accidentele se pot intampla oriunde si oricand, dar prin insusirea catorva notiuni de prin ajutor, putem fi...
Organizarea unui camping pe vreme ploioasa este o adevarata aventura pentru turistii care se cazeaza in corturi....
Excursia cu cortul este o adevarata aventura dar, pentru a fi o experienta sigura si distractiva, trebuie...