Covrigei, scortisoara

Lista articolelor despre covrigei si scortisoara pe AflaCum.ro

Articole despre covrigei si scortisoara

Citeste cele mai noi articole despre covrigei si scortisoara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre covrigei si scortisoara, pe AflaCum.ro!

Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.

Ingrediente:

500 grame faina,
250 grame unt proaspat,
50 grame zahar,
40 grame drojdie,
1/2 ceasca lapte,
coaja rasa de lamaie,
1/2 lingurita sare,
o lingurita scortisoara,
zahar si migdale pentru presarat deasupra.

Scortisoara are multe utilizari culinare. Poate fi folosita si pentru a imbunatati sanatatea datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, precum si proprietatilor sale antiinflamatorii. Asadar, fie ca il vei folosi pentru sanatate sau pur si simplu pentru gustul sau, uleiul de scortisoara este o alegere ideala.

Uleiul de scortisoara este util in alimentatie, dar poate fi folosit si pe corp pentru proprietatile curative si antiseptice sau in jurul casei in scopul de a elimina anumite insecte.

Cum sa faci ulei de scortisoara. Ingrediente:

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu scortisoara.

Ingrediente:

- 4 gutui mari;

Cafeaua nu te ajuta doar sa te trezesti de dimineata ci si sa...slabesti! Bine, nu de una singura, ci in combinatie cu 3 ingrediente pe care le ai la indemana! Daca vei adauga aceste alimente in ceasca ta de cafea, o sa ajuti metabolismul sa arda calorii mai rapid.

Ai nevoie de:

- o cana de cafea.

Colaceii cu unt si scortisoara pot reprezenta un desert minunat in orice moment al anului. De asemenea, vor crea un cadru special in zilele de sarbatoare, cand intreaga familie se aduna in jurul mesei.

Ingrediente aluat:

- un kilogram de faina tip 000;

Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.

Pe 9 martie, incepe curatenia de primavara in gospodarie, se dau foc gunoaielor numai cu fo c adus din casa, pentru a aduce caldura din casa si afara. Conform credintei populare, astazi se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde. Astfel, se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului: lovirea pamantului cu bate sau maiuri, rostind descantece, pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul, sau jocul copiilor peste foc.

MUCENICI MUNTENESTI

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scortisoara este un condiment aromat care se foloseste la placinte, prajituri si in alte combinatii culinare. Folosita...
Insulina este un hormon, produs de pancreas ce ajuta la mentinerea sub control a nivelului de zahar...
Covrigeii cu susan au marimea unei guri de pahar si sunt foarte gustosi. Ingrediente: ½ ceasca de...
Covrigeii cu migdale sunt aromati deoarece in compozitia lor se pune coaja rasa de lamaie sau de...
O gustare simpla si rapida obtinuta dintr-o coca framantata cu zahar si unt sunt convrigeii vanilati. ...