Deficit atentie, adderall

Lista articolelor despre deficit atentie si adderall pe AflaCum.ro

Articole despre deficit atentie si adderall

Citeste cele mai noi articole despre deficit atentie si adderall publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre deficit atentie si adderall, pe AflaCum.ro!

Adderall, capsule este un medicament recomandat copiilor de peste 3 ani care au fost depistati cu deficit de atentie/tulburari hiperreactive, copiilor de peste 6 ani si adultilor cu narcolepsie.

Adderall produce ameliorari similare cu metilfenidat, dar cu o durata mai indelungata de actiune, fiind permisa astfel administrarea in una sau doua doze/zi.

Compozitie: Adderall contine sulfat de dextroamfetamina, dextroamfetamina zaharata, sulfat de amfetamina si amfetamina aspartat.

Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neuro-biologica, ce se manifesta fie la nastere, fie la varsta de 18 – 24 de luni a copilului, care se caracterizeaza printr-o capacitate scazuta de comunicare si interactiune, relationare si integrare sociala si prin comportamente stereotipe si repetitive.

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie, ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) este o tulburare psihiatrica, de neuro-dezvoltare, care afecteaza mai ales copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite actiuni.

Exista o serie de asemenari intre cele doua tulburari, dupa cum urmeaza:
o Stari de neastampar;
o Dificultati de concentrare;
o Dificultati in initierea sarcinilor de lucru;
o Creativitate;
o Emotii puternice si incapacitatea de autocontrol;
o Dezechilibru si coordonare slaba a corpului;
o Evitarea contactului vizual;
o Dificultati de natura sociala;
o Anxietate/depresie;
o Probleme de natura senzoriala;
o Intelect cu dificultati de exprimare in mod conventional (cum ar fi la scoala).

ADHD sau deficitul de atentie este o tulburare psihiatrica, de neurodezvoltare, care afecteaza mai ales copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui subiect sau asupra unei actiuni.

Aceasta este una dintre bolile cele mai comune in randul copiilor si afecteaza in special baietii, manifestandu-se prin lipsa de atentie, hiperactivitate si impulsivitate.

Nu se cunoaste cauza exacta a ADHD, insa studiile arata ca exista anumiti factori care contribuie la dezvoltarea acestei boli, cum ar fi: genetica, factori de mediu sau probleme la nivelul sistemului nervos central. Alti factori includ: expunerea la toxine, consumul de droguri, alcool si tutun in timpul sarcinii, expunerea mamei la poluare excesiva si nasterea prematura.

Citeste prospectul medicamentului  Concerta, comprimate filmate cu eliberare prelungita si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Boala de deficit de atentie cu hiperactivitate (ADHD) la copii peste 6 ani si adolescenti.

Forma de prezentare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.