Desert

Lista articolelor despre desert pe AflaCum.ro

Articole despre desert

Citeste cele mai noi articole despre desert publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre desert, pe AflaCum.ro!

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia.  Acest desert minunat se poate consuma si in zilele de post.

Ingrediente:

- 2 banane;

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Ingrediente pentru blat:

- 2 cani de zahar;

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Ingrediente:

- 500 grame de smochine;
- 500 ml cafea neagra tare
- zahar, dupa gust;
- o lingurita de cuisoare;
- coaja de portocala rasa;
- rom (optional)

Mod de preparare:

1. Toarna cafeaua intr-un bol;
2. Adauga smochinele in cafea. Lasa-le peste noapte;
3. Transfera compozitia intr-o cratita si pune-o la foc pentru 10-15 minute;
4 Scoate smochinele pe o farfurie(platou) si lasa-le sa se scurga bine. Pastreaza cafeaua in cratita;
5. Pune cafeaua la foc pentru inca 10 minute.Adauga zaharul, cuisoarele si coaja de portocala rasa. Lasa-le sa se fiarba bine;
6. Strecoara lichidul pentru a indeparta resturile de cuisoare. Poti adauga, apoi, putin rom, daca doresti. Toarna lichidul peste smochine;
7. Desertul e gata!
Alternativa. Pune smochinele intr-un bol si putin lichid in altul si adauga inghetata sau frisca.

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite creme,.

Aceasta se serveste alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai si incanta papilele gustative ale tuturor membrilor familiei, indiferent de varsta.

Iata 6 retete de prajitura cu dovleac ( pentru 20 de portii):

Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de mar?

Iata cum puteti face acest lucru:

Ingrediente
• 4 mere de marime medie
• 4 linguri de zahar
• 2 linguri de faina
• 1 lingurita de scortisoara macinata
• Zeama de lamaie
• Aluat rece de placinta, intins la o grosime de aproximativ 0,3 cm.

Cozonacul traditional de casa este un dulce care nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste sau de Craciun.

Pentru a obtine un cozonac pufos si gustos, o gospodina are nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 kg faina,

- 7 galbenusuri,

- 4 albusuri,

- 300 grame zahar,

- 250 grame unt,

- 2 linguri de ulei,

- lapte cat se cere (circa 1/2 litru),

- o lingura rom,

- vanilie,

- 50 grame drojdie,

- o lingurita rasa de sare.

Daca vrei sa faci de sarbatori un cozonac clasic, afla ce pasi trebuie sa urmezi citind reteta completa pe Mysweets.ro.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este inghetata de portocale cu crema de...
Un desert de vara racoritor este inghetata de lamaie. Afla cum o poti prepara chiar tu acasa. ...
O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere. Ingrediente: - 500 g mere,...
Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi. ...
Aliment interzis in majoritatea curelor de slabire, inghetata este compusa in principal din lapte, smantana, oua si...