Divort, copii

Lista articolelor despre divort si copii pe AflaCum.ro

Articole despre divort si copii

Citeste cele mai noi articole despre divort si copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre divort si copii, pe AflaCum.ro!

Divortul reprezinta un eveniment nefericit pentru toti copiii, indiferent de varsta.

Exista mai multe metode prin care le puteti da copiilor vestea unui divort, insa nu toate sunt eficiente.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Divortul reprezinta o perioada grea nu numai pentru parinti, ci si pentru copii, deoarece este incarcata de emotii puternice, carora este important sa le facem fata cu totii.

Iata cateva tehnici de supravietuire dupa un divort pentru copii:

Nu va invinuiti pentru divort, deoarece acesta reprezinta solutionarea problemelor dintre parinti si nu este cauzat de copii.

DIVORTUL - reprezinta desfacerea casatoriei datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti care fac imposibila continuarea casatoriei pentru cel care cere desfacerea ei.

Acte necesare pentru divort:
-buletinele părţilor
-certificatele de naştere ale fiecărui soţ
-certificat de căsătorie (se va face copie legalizată)

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru a divorta la notar:
1. Soţii se vor prezenta personal pentru depunerea cererii de divorţ, dar prin exceptie se poate depune şi prin mandatar cu Procură autentificată, acest lucru fiind admis doar la depunerea cererii de divorţ.

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista mai mult de cateva saptamani, orice parinte ar trebui sa recurga la ajutorul medicului. Unele comportamente pot dezvalui diverse tulburari mintale pe care nu e bine sa le ignori!

Semne ale tulburarilor mentale la copii:

1. Furie si schimbari dese de dispozitie. Furia, schimbarile de dispozitie, frica brusca fara motiv , bataile accelerate ale inimii si o respiratie prea rapida pot fi simptome ale unei boli mintale. Da, crizele de furie sunt frecvente la cei mici, insa ele isi pierd din intensitate pana la varsta de gradinita. Nu este in regula ca un copil mai mic de 4 ani sa aiba mai mult de 9 crize de furie pe saptamana.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rata divorturilor a crescut semnificativ la nivel global, incepand cu 1970. Acest fenomen destul de galopant i-a...
Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori,...
Copilul tau are abilitati de alergator? Ii place sprintul si crezi ca il poti transforma intr-un atlet...
O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la...
Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi...
Siguranta in apa, mai ales atunci cand vine vorba despre copii, este esentiala. Cei mici adora sa...