Fantani, gradina

Lista articolelor despre fantani si gradina pe AflaCum.ro

Articole despre fantani si gradina

Citeste cele mai noi articole despre fantani si gradina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fantani si gradina, pe AflaCum.ro!

Gradinile Zen sau karesansui isi au originile in Japonia, la inceputul anilor 1300.

Muso Soseki, un preot si poet Zen, este considerat a fi parintele gradinii de pietre Zen. Potrivit invataturilor, acest tip de gradini sunt colturi de rai, silentioase si pline de pace, constituind o sursa de regasire a calmului si de restabilire a echilibrului, specifice naturii umane, permitand oamenilor sa faca fata situatiilor cu calm.

Gradina reflecta trairile interioare ale proprietarului si este vazuta ca o modalitate de a indeparta stresul, in cultura vestica, ajutand oamenii sa aiba o alta perspectiva asupra vietii. Preotii Zen sunt de parere ca o gradina creeaza echilibru in viata oamenilor, oferind un mediu armonios si promovand longevitatea.

Daca considerati ca ceva lipseste din gradina dumneavoastra, pentru a fi cu adevarat perfecta, aveti nevoie de o fantana.

Puteti sa o construiti singuri, foarte usor, deoarece puteti gasi elementele necesare in magazinele de specialiate.

Tipuri de fantani de gradina

O gradina de legume, flori sau ierburi aromatice va poate aduce multe satisactii, constituind un adevarat sanctuar pentru impatimitii gradinaritului. Daca doriti sa adaugati o nota personala gradinii voastre, va puteti folosi propriile gusturi pentru a o decora dupa bunul plac.

Puteti adauga pete de culoare sau diferite statui. Iata cateva idei in acest sens:

Steagurile de gradina. Aceste elemente decorative pot adauga farmec unei gradini, fiind de diferite marimi, de la cele mici puse intre randuri, pana la cele mari, care marcheaza intrarea in gradina.

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai vorbim despre primavara sau vara?! De exemplu, in luna mai, gradinarii au un calendar foarte aglomerat. Iata pe scurt care sunt activitatile specifice lunii mai in gradina.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Plantarea rasadurilor. Cum frigul persista chiar si in aprilie, rasadurile se pun in gradina in luna mai. Tine cont de temperatura atunci cand plantezi in mediu extern. Sunt plante precum ardeiul care rezista cu greu la temperaturi sub 10 grade. E timpul, asadar, pentru plantarea diverselor rasaduri, cum ar fi rosiile, ardeii, vinetele, castravetii si chiar plantele aromatice, precum busuiocul.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Ajutarea plantelor cataratoare. Fasolea si mazarea trebuie sustinete cu araci, daca nu sunt plantate in zone cu gard.

Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota speciala intregii gradini abia dupa apusul soarelui. Aceste minunatii, cum ar fi floarea de ciocolata(margareta)sau floarea-lunii, isi dezvaluie frumusetea pe timp de noapte.

Plante superbe care infloresc pe timp de noapte:

1. Iasomie-de-gradina(Philadelphus/Mock Orange). Aceste flori au un parfum moale de citrice, care atrage fluturii si insectele , o floare perfecta pentru polenizare. In 1931 a fost numita floarea statului Idaho.

Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si nu numai, motiv pentru care , popular, iunie e denumita Ciresar. La fel de important, in aceasta luna de inceput de vara activitatile din gradina sunt din belsug.

Cum sa ingrijesti gradina. Activitati specifice lunii IUNIE:

Cultivarea anumitor legume. Ridichiile, salata verde, sfecla rosie, morcovii, mazarea se pot pune in iunie. Salata verde, spre exemplu, nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta! E plina de vitamina C, fiind excelenta pentru sanatate. De asemenea, poti cultiva mazarea pentru ca in septembrie sa o poti deja culege.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai o gradina frumoasa cu sol fertil? Daca da, te sfatuim sa cultivi, pe langa legumele si...
Gradina este locul in care depui mult efort, dar unde te simti cel mai bine, deoarece se...
Gradina e locul care te reprezinta, locul in care investesti timp, pasiune si multa munca? Atunci ,...
Gradina are nevoia de atentia ta speciala in luna august! Iata lista de activitati pe care trebuie...
Plantele din gradina sunt inconjurate de diversi daunatori. Unul dintre cei mai comuni este furnica. Desi nu...
Ai o gradina superba pe care o ingrijesti cu mare drag? Usureaza-ti munca, folosind o motocoasa de...