Fasole, linte

Lista articolelor despre fasole si linte pe AflaCum.ro

Articole despre fasole si linte

Citeste cele mai noi articole despre fasole si linte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fasole si linte, pe AflaCum.ro!

Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.

Ingrediente:

- 500 grame linte,
- sare,
- 2 cepe,
- 2 linguri ulei.

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat din Asia si Africa, raspandindu-se destul de repede si cu succes si pe celelalte continente. Astazi, iti prezentam o reteta celebra: salata de linte din bucataria marocana!

Salata de linte ca in Maroc. Ingrediente:

– 250 grame de linte;

Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde cu maioneza. Se poate servi simpla sau in combinatii cu alte mancaruri precum o friptura de porc sau niste chiftelute de pui.

Salata de fasole verde cu maioneza. Ingrediente:

- 500 grame de fasole verde;

Lintea este o leguminoasa ce devine din ce in ce mai populara si in Romania. Se consuma in multe retete, fiind foarte consistenta, gustoasa si sanatoasa. Poti asezona lintea cu o varietate de ierburi, condimente si alte alimente.

Cum sa asezonezi lintea. Cu ierburi:

1. Frunze de dafin. Acestea reprezinta o modalitate subtila, dar eficienta de a adauga o aroma soft mancarii cu linte. Unii bucatari cred, de asemenea, ca frunzele de dafin emana o aroma asemanatoare pinului. Frunzele de dafin sunt foarte potrivite in supe si tocane. Ele se indeparteaza in momentul servirii. Ca proportie, foloseste o frunza de dafin la 400 grame(2 cani) de linte uscata. Atentie! Adaugarea frunzelor de dafin in exces duce la amararea mancarii.

Fasolea, mai ales in varianta pastai, reprezinta una dintre cele mai sanatoasse leguminoase. Cele mai populare soiuri in gradinile de la noi sunt fasolea verde si cea galbena. Ambele sunt simplu de plantat si de ingrijit.

Cum sa cultivi fasole. Perioada optima de plantare. Atat fasolea galbena cat si cea verde se cultiva primavara cand temperaturile cresc destul de simtitor(finalul lunii aprilie sau incepututl lunii mai). Se simte excelent alaturi de varza, rosii, salata, sfecla rosie si ridichi. A se evita plantarea de fasole in preajma cepei sau usturoiului!

Cum sa cultivi fasole. Conditii de clima si sol:

Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!

Cum sa cresti muguri de linte. Pasi:

- alege lintea. Poti folosi linte de orice fel(maro, rosie sau verde);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un...
Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi...
Fasolea verde reprezinta o minunatie culinara in sezon si nu numai. Daca vrei sa te bucuri de...
Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de...
Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa...
Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional, savuram aceasta leguma...