Fasole boabe

Lista articolelor despre fasole boabe pe AflaCum.ro

Articole despre fasole boabe

Citeste cele mai noi articole despre fasole boabe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fasole boabe, pe AflaCum.ro!

Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa nu mai spunem ca o gasesti in magazine, cu usurinta, pe intreaga perioada a anului. Asa ca lasa preconceptiile legate de posibila balonare la care te-ar putea supune fasolea si consum-o cu incredere! Mai jos, iti prezentam o lista de beneficii uimitoare pe care aceasta leguminoasa le aduce in organismul tau.

1. Combate cancerul. Fibrele dietetice din fasole controleaza cresterea in greutate; bacteriile intestinale se hranesc cu fibrele, eventual, protejand celulele colonului; si acidul folic ajuta la controlul cresterii celulare – toate acestea contribuie la reducerea riscului de cancer. Antioxidantii din boabele de fasole, de asemenea, contribuie la combaterea cancerului, in special in stadiile incipiente.

2. Lupta cu obezitatea. Extractul de boabe de fasole, in special al boabelor albe, ajuta cu pierderea in greutate fara nici un efect negativ asupra masei corporale prin inhibarea alfa-amilazei, care este importanta pentru digestie. Boabele contin, de asemenea, fibre si proteine, ce ofera o senzatie rapida de satietate, protejandu-te, astfel, de supraalimentare. Ele sunt, practic, alternativa vegetariana ideala pentru construirea masei musculare in ceea ce priveste continutul de proteine.

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.

Iata o reteta de linte fiarta cu radacinoase:

Ingrediente:

Supa crema, numita si consomme se obtine din zarzavat, dar si din alte legume, cum ar fi morcov, fasole boabe, cartofi sau conopida.

In continuare va propunem o supa deasa de fasole boabe.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- zarzavat de supa,
- 300 g fasole,
- o ceapa,
- unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare:

Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o reteta delicioasa de gasca cu fasole boabe.

Ingrediente:

- 1 kg carne de gasca,
- 300 g fasole uscata,
- zarzavat de supa,
- un catel de usturoi,
- 2 cepe mijlocii,
- 2 linguri de untura de gasca,
- 2 linguri de bulion.

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie.

Carnea de berbec se prajeste in untura sau ulei.

Ingrediente:

- 6 cotlete,
- o lingura de untura,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Asemanatoare cu fasolea boabe, lintea se pregateste asemanator cu aceasta. Din linte se poate obtine o supa...
De post sau cu afumatura, ciorba de fasole boabe trebuie inclusa in meniu daca doriti sa beneficiati...