Fier, deficit fier

Lista articolelor despre fier si deficit fier pe AflaCum.ro

Articole despre fier si deficit fier

Citeste cele mai noi articole despre fier si deficit fier publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fier si deficit fier, pe AflaCum.ro!

Anemia feripriva , mai larg cunoscuta ca anemie prin deficit de fier/carenta de fier, apare atunci cand nu exista suficiente globule rosii sanatoase pentru a transporta oxigen catre toate celulele si tesuturile corpului. Altfel spus, organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteina mare si complexa ce transporta oxigenul in celule si dioxidul de carbon catre plamani. Anemia poate fi cronica sau acuta, avand variatii de la usoara la severa.

Cum sa tratezi anemia feripriva / carenta de fier. Suplimente:

1. Alege un supliment feros. Fierul exista sub doua forme ionice: feros(care contine fier bivalent) si feric(care contine fier trivalent) . Suplimentele feroase sunt mai bine absorbite decat cele ferice. Acestea sunt: sulfat feros, gluconat feros/fier organic, fumarat feros si citrat feros. Ferronilul este o alta forma de fier care se absoarbe mai eficient, fiind utilizata in mod obisnuit in tratamentul anemiei feriprive. Poate fi gasit si in suplimente. Verifica intodeauna continutul de fier elementar din suplimente. Ar trebui sa fie enumerate pe amabalaj. Ai nevoie de circa 30% fier elementar. Cu cat procentul este mai mare(sau numarul de miligrame), cu atat probabilitatea de absorbtie creste. Doza uzuala se incadreaza intre 15 mg si 65 mg de fier elementar pe zi.

Carenta de fier atrage dupa sine o serie de consecinte negative. Printre cele mai frecvente sunt oboseala, durerile de cap si incapacitatea de concentrare.

Fie ca lipsa de fier este cauzata de anemia feripiva sau de alte afectiune, cert este ca in cel putin 50% dintre cazuri, deficitul de fier cauzeaza oboseala si proasta dispozitie.

In acest sens, medicii recomanda suplimentarea dietei zilnice cu alimente bogate in fier si, in caz de nevoie, cu alte suplimente alimentare.

Fierul este esential pentru buna functionare a organismului. El trebuie asimilat din alimente. Din pacate, multe persoane neglijeaza acest aspect. O arata statisticile: aproximativ 20% dintre femei, 50% dintre femeile insarcinate si 3% dintre barbati au lipsa de fier in corp! Lipsa fierului din organism poate provoca afectiuni severe precum anemia.

Care este necesarul zilnic de fier? Necesarul zilnic de fier al organismului depinde de varsta si de sex, duap cum urmeaza:

- femei: 15 mg/zi

Citeste prospectul medicamentului Rienso si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rienso se utilizeaza pentru tratarea anemiei.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Rienso. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Rienso.

Citeste prospectul medicamentului Multisansovit cu fier si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Previne deficitul de vitamine si fier, amelioreaza starea generala in convalescenta. Creste apetitul, reduce sensibilitatea la infectii si previne tulburarile de crestere si dezvoltare. Stimuleaza puterea de concentrare si randamentul elevilor si tinerilor.

Compozitie si Mod de Prezentare

Citeste prospectul medicamentului Evertas, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In general anemiile microcitare hipocrome de diferite cauze (hemoragii, donari de sange prea frecvente, sarcina, helmintiaze s.a.), ce nu pot fi corectate prin aportul peroral de fier din cauza unor deficiente de absorbtie (steatoree idiopatica sau alte sindroame de malabsorbtie), a intolerantei digestive, a epuizarii depozitelor de fier (sangerari cronice) sau a refuzului pacientilor (copii, bolnavi psihici sau senili) de a ingera preparate de fier. Se recomanda in special la persoanele cu vene greu accesibile sau sclerozate (copii, femei, batrani).

Contraindicatii:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.