Fier calcat, ceara

Lista articolelor despre fier calcat si ceara pe AflaCum.ro

Articole despre fier calcat si ceara

Citeste cele mai noi articole despre fier calcat si ceara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fier calcat si ceara, pe AflaCum.ro!

Iata cateva metode de indepartare a petelor de ceara de pe covoare:

Cu ajutorul unui fier de calcat

- Setati fierul de calcat la cel mai mic nivel sau folositi optiunea pentru aburi.
- Cu ajutorul unui cutit cu varf rotunjit indepartati cat de multa ceara de pe covor.
- Puneti hartie de impachetat sau un prosop de hartie pe ceara ramasa pe covor si treceti fierul de calcat de-asupra acesteia, in mod obisnuit, ca si cum ati calca haine.
- Continuati sa treceti fierul de calcat de-asupra petelor de ceara, pana le indepartati cu totul.
- Verificati daca au ramas pete de ceara pe covor.

Pete de vin, de cafea sau de suc pe covorul preferat? Nu te impacienta. Le poti scoate cu usurinta. Spre exemplu, cafeaua iese, daca freci imediat zona murdara cu o carpa inmuiata in apa rece. Pentru pete mai rezistente, exista alte metode eficiente. Astazi, iti vom prezenta 3 posibilitati de a indeparta diversele murdarii de pe covor. Ele au la baza clasicul fier de calcat!

Metoda 1. Otet, apa si fier de calcat:

- aspira zona murdara pentru a indeparta grosul;

Orice om s-a trezit in situatia neplacuta de a avea hainele sifonate, dar nu si un fier de calcat la indemana. Se intampla mai ales cand pleci in vacanta. Din fericire, exista si alte metode de indreptare a a hainelor. Vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Cum sa rezolvi problema hainelor sifonate, daca nu ai la indemana un fier de calcat:

Placa de par. Placa de par este ideala pentru zonele greu accesibile, cum ar fi gulerele si pliurile mici. Seteaza placa la temepratura medie, apoi tine-o pe locul sifonat pentru cateva secunde. Inainte de toate, curata firele de par din interiorul placii. Altfel, risti sa deteriorezi haina vizata. Nu utiliza placa de par pe tesaturi delicate!

Fierul de calcat se demodeaza, la fel ca orice aparatura electrocasnica. Totusi, daca ai grija de el, ii poti prelungi viata in mod evident. Mai devreme sau mai tarziu, fierul de calcat se va infunda cu impuritati, calcar si chiar rugina. Asadar , trebuie sa il cureti sistematic, atat exterior cat si interior!

Cum sa cureti fierul de calcat pe interior. Ai nevoie de:

- acid citric;

Un fier de calcat este un electrocasnic mult mai util decat te-ai putea gandi. Nu numai ca iti face hainele sa arate fara cusur, ci poate repara, spre exemplu, micile zgarieturi sau chiar adanciturile din mobila preferata. Iata cum mai poti folosi fierul de calcat, altfel decat in modul clasic.

Cum sa folosesti fierul de calcat. Alte utilizari:

1. Repara zgarieturile, adanciturile din lemn. Pentru a rezolva o zgarietura/adancitura dintr-o masa de lemn sau dintr-o piesa de mobilier, ai nevoie de un fier de calcat, de o bucata de panza si de apa. Pulverizeaza putina apa in zona zgariata. Acopera zona cu bucata de panza umezita, apoi da cu fierul de calcat. Pe masura ce calci, adauga apa si repeta procesul de calcare. O sa vezi ca, dupa cateva repetetii, problema va fi rezolvata!

Fierul de calcat este indispensabil pentru orice om care se respecta! N-o sa iesi sifonat pe strada, oricat de comod ai fi si oricat de mult ti-ar displacea sa calci. Un fier de calcat are grija de hainele tale, insa si tu trebuie sa ai grija de el, sa-l cureti. Asta daca vrei sa nu distrugi garderoba. Cea mai importanta zona a fierului este, evident, talpa.

Cum sa cureti talpa fierului de calcat:

SARE

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O buna igiena corporala cuprinde printre altele si curatarea urechilor de cerumen, o substanta naturala ce protejeaza...
Hipochol, supliment alimentar este un produs natural derivat din ceara de trestie de zahar; este un amestec...
Exista mai multe optiuni de finisare a mobilierului din lemn. Cei mai multi oameni stiu ca pentru...
Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii. Scopul acesteia este de...