Fractura, prim ajutor

Lista articolelor despre fractura si prim ajutor pe AflaCum.ro

Articole despre fractura si prim ajutor

Citeste cele mai noi articole despre fractura si prim ajutor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fractura si prim ajutor, pe AflaCum.ro!

Accidentele se pot intampla oriunde si oricand, dar prin insusirea catorva notiuni de prin ajutor, putem fi pregatiti pentru orice situatie, chiar si atunci cand leziunea nu este vizibila. Iata procedura pas cu pas in cazul unei fracturi inchise:

– Controlati sangerarea: asezati ranitul intr-un loc cat de cat confortabil pentru el, apoi ridicati zona lovita la aproximativ 25 de cm peste nivelul inimii (asta va reduce circulatia in acea regiune a corpului).

– Infasurati o bucata de panza in jurul zonei fracturate, dar nu foarte strans si aplicati presiune directa. Folositi o compresa rece, dar nu direct pe piele si doar in reprize de cate 5 minute cu 3 minute pauza.

Mersul cu masina pe distante lungi, pe timp de iarna, poate fi mai periculos decat pe timp de vara, din cauza furtunilor de zapada imprevizibile, care reduc vizibilitatea si din cauza carosabilului alunecos.

Iata ce trebuie sa contina o trusa de prim ajutor pe timp de iarna:

In primul rand, puneti toate lucrurile intr-o singura geanta, care sa incapa in portbagajul masinii sau pe bancheta din spate. Daca aveti tot ce va trebuie la indemana, veti putea actiona mai rapid in caz de urgenta.

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Actionati imediat. Prima ora este cruciala pentru ca nervii sa ramana in viata, ca muschii controlati de respectivii nervi sa nu devina inutili si ca victima sa-si revina pe deplin.

Riscul decesului creste daca victima nu primeste ajutor specializat imediat, pentru oprirea hemoragiei.

Insistati ca victimei sa i se faca imediat analize, pentru a vedea daca necesita fie desfundarea fluxului sanguin, cu ajutorul medicamentelor sau a unei intreventii artroscopice de indepartare a vreunui cheag de sange din artera afectata, fie oprirea hemoragiei anevrismului cerebral, printr-o operatie dificila, ce consta in introducerea unui filament spiralat in zona afectata, prin insertie artroscopica.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O persoana se afla in sincopa (termenul medical folosit pentru lesin) atunci cand prin corpul sau nu...
Anual se inregistreaza mii de cazuri de muscaturi de sarpe, in toata lumea. Din fericire, datorita medicinei...
In cazul unei leziuni la nivelul bratului sau al umarului (fractura, luxatie, dislocare), este foarte important ca...
Unul dintre cele mai comune accidente domestice este fracturarea unui deget, datorita expunerii foarte mari a acestei...