Frigare, slanina

Lista articolelor despre frigare si slanina pe AflaCum.ro

Articole despre frigare si slanina

Citeste cele mai noi articole despre frigare si slanina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre frigare si slanina, pe AflaCum.ro!

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Toamna trebuie tinut cu pene cu tot, cel putin 24 de ore, atarnat intr-un loc bine ventilat, iar pe timp racoros, poate fi tinut doua, trei zile.

Ingrediente:

Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de vanat.

Iata o reteta simpla cu potarnichi la frigare.

Ingrediente:

- 3 potarnichi,
- frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele.

Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta.

Ingrediente:

- 1 kg mazare verde boabe,
- 200 grame arpagic,
- 150 grame slanina fiarta,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt.

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun.

Se poate topi pentru pastrat, atat slanina din afara, cat si osanza dinauntrul porcului.

Mod de pregatire:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta...
Pentru frigere se folosesc cateva bucati de vita care se asaza pe jaraticul bine incins. Ingrediente: -...
Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va...
Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Pentru un camping in aer liber, puiul la frigare este o alegere delicioasa, mai ales daca aveti...