Fumat, fumator

Lista articolelor despre fumat si fumator pe AflaCum.ro

Articole despre fumat si fumator

Citeste cele mai noi articole despre fumat si fumator publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fumat si fumator, pe AflaCum.ro!

Fumatul este extrem de nociv, iar de asta e constient chiar si cel mai inrait fumator. Ce poate nu stiu cei care au acest viciu, e faptul ca exista posibilitatea de a detoxifia plamanii greu incercati de gudron si de nicotina. Ca sa functioneze, insa, e nevoie de vointa pentru a renunta la fumat.

Metoda naturala de curatare a plamanilor. Ai nevoie de:

- 400 grame de ceapa;

Fumatul e nociv, iar majoritatea celor care fumeaza sunt constienti de asta. De cand au aparut, insa, pe piata tigarile electronice, multi fumatori se intreaba: Care e mai nociva? Tigara clasica sau cea electronica? Oamenii de stiinta incep sa dea raspunsuri.

Fara indoiala, tigarile electronice sunt la mare cautare. Ratiunea celor care aleg aceasta forma de viciu? Simplu. Nu mai inhaleaza fum, deci cred ca e mai sanatoasa. In ultima vreme, insa, apar tot felul de studii care arata contrariul. Spre exemplu, un studiu publicat online in jurnalul Torax arata ca vaporii tigarilor electronice sporesc productia de chimicale inflamatorii de la nivelul plamanilor si dezactiveaza celulele cheie care protejeaza plamanii.

Vaporii afecteaza activitatea macrofagelor alveolare, care inghit si indeparteaza particulele de praf, bacteriile si alergenii care au trecut neobservate de celelalte mecanisme de aparare ale tractului respirator.

Orice fumator este constient de nocivitatea obiceiului sau. Cu toate acestea, se lasa de fumat cu mare dificultate sau chiar deloc. Explicatia: dependenta majora pe care o creeaza acest viciu.

E dificil sa te lasi de fumat, dar nu imposibil. Piata este invadata de solutii antifumat, care mai de care mai promitatoare, ce au, din pacate, cam acelasi rezultat: esecul. Inainte de a decide sa te lasi de fumat, gandeste-te daca esti pregatit, daca esti inarmat cu suficienta vointa. Odata ce ai constientizat dorinta sincera de a renunta la fumat, nu e necesar sa dai o fuga in farmacie pentru a cauta solutia salvatoare! Ai la indemana metode naturale, fara efecte adverse, care te vor ajuta sa lasi tigarile in trecut. Iata care sunt acestea:

1. Zeama de lamaie. Thailandezii au pus la punct un studiu care releva faptul ca zeama de lamaie e un antidot impotriva fumatului. Participantii la studiu au renuntat la acest viciu. Ori de cate ori aveau pofta de o tigara, luau o inghititura de zeama de lamaie, aceasta le oferea, in plus, o respiratie proaspata.

Fumatul reprezinta un viciu foarte periculos atat pentru oamenii care-l practica cat si pentru cei din jur. Cunoastem efectele fumatului pasiv(la mana a doua). Din pacate, mai exista un pericol ascuns: oamenii de stiinta au descoperit faptul ca fumatul la mana a treia poate fi si mai nociv!

Ce este fumatul la mana a treia? Reprezinta inhalarea fumului care ramane impregnat in par, haine, piese de mobilier sau in autoturism. Unii cercetatori cred ca acest tip de fumat ar putea dauna chiar mai mult decat fumatul clasic sau cel pasiv. Pentru a ajunge la o astfel de concluzie au fost facute teste pe soareci.

Cum ne poate afecta fumatul la mana a treia. Se pare ca acest tip de fumat reprezinta o cauza a aparitiei diabetului de tip 2, dar si a bolilor la nivelul ficatului si plamanilor. Dupa o expunere de sase luni, soarecii testati au inceput sa dezvolte rezistenta la insulina!

Iata cum puteti evita efectele imbatranirii, in cativa pasi simpli, dupa cum urmeaza:

1. Evitati folosirea unui pai, deoarece acest obicei aparent inocent poate duce la aparitia ridurilor in jurul gurii.

2. Renuntati la fumat, deoarece pe langa riscul aparitiei cancerului si bolilor de inima, tutunul dauneaza aspectului fizic, cauzand imbatranirea prematura a pielii si deteriorarea dintilor.

Plamanii au rolul de a transporta oxigenul din atmosfera in sange si de a elimina dioxidul de carbon din acesta in atmosfera.

Aceste organe nu se odihnesc niciodata, o persoana sanatoasa respirand de 25.000 pe zi. Organismul dispune de un sistem natural de aparare, ce protejeaza plamanii impotriva germenilor si a prafului, ce pot cauza o serie de afectiuni, precum astmul bronsic, bronsita, pneumonie, tuberculoza, cancer, etc.

Persoanele cu boli de plamani pot avea dificultati la respiratie sau chiar insuficienta respiratorie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toamna si iarna sunt anotimpurile in care vremea devine mai rece si atrage dupa sine o serie...
Bongul este un dispozitiv folosit pentru fumat, fiind o combinatie intre pipa si narghilea. Iata cum se...
Fumatul este foarte nociv sanatatii dintilor, deoarece tutunul cauzeaza pete galbui, aproape imposibil de indepartat cu ajutorul...
Fumatul in randul adolescentilor a devenit una dintre marile probleme ale societatii noastre, aceasta situatie generand probleme...