Garnitura legume, porumbei

Lista articolelor despre garnitura legume si porumbei pe AflaCum.ro

Articole despre garnitura legume si porumbei

Citeste cele mai noi articole despre garnitura legume si porumbei publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre garnitura legume si porumbei, pe AflaCum.ro!

Porumbeii fripti se prepara la cuptor cu grasime si boia dulce.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- 100 g slanina,
- o lingura de unt,
- sare.

Porumbeii traiesc cu mare succes in lumea oamenilor. In zonele urbane, au deja un comportament aproape domestic. Nu se mai sperie in mijlocul multimii de oameni si chiar asteapta hrana de la trecatori. Cu toate acestea, niciodata nu poti vedea pui de porumbei pe strada. Exista explicatii pentru acest fenomen aparent ciudat!

1. Originea. Porumbeii pe care ii vedem ciugulind resturi de paine pe strada sunt varianta domesticita a porumbeilor salbatici, care se inmultesc intre stancile de mare sau in cele de munte din Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Desi casa porumbeilor este acum un oras si nu o zona stancoasa, tendinta de a-si construi cuiburile in zone bine ferite a ramas scrisa in codul genetic. Astfel, porumbeii de oras isi cresc puii in zonele inalte, bine ascunse, ale cladirilor; iar acesta e motivul principal pentru care nu vedem pui de porumbei.

2. Comportamentul(maturizarea rapida). Puii de porumbei parasesc cuibul in 25-32 zile. In aceasta scurta perioada, nu ii poti vedea decat in cuiburile asezate strategic la mare inaltime pe cladiri. Practic, puii de porumbei se maturizeaza repede si se alatura adultilor care cauta hrana pe strada. Asadar, vedem pui de porumbei, dar nu prea putem sa ii deosebim de cei adulti. 

Porumbeii umpluti se dau la cuptor intr-o tava cu unt si se lasa pana se rumenesc uniform.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- 150 g carne de vitel,
- 2 chifle,
- un ou,
- o ceapa mica,
- o lingura de unt,
- sare, piper,
- patrunjel verde tocat.

Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o ceapa mijlocie,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- 3 rosii sau o lingura de bulion,
- mirodenii,
- sare.

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o lingura de untura,
- 2 cesti zeama de carne,
- ½ lingura de faina,
- 12 fire arpagic,
- 150 g masline,
- o frunza de dafin,
- un fir de cimbru,
- sare, piper.

Pentru aceasta reteta se folosesc obligatoriu porumbei tineri.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- un litru apa,
- o ceapa,
- 1/2 ceasca orez,
- 2 linguri de unt topit,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La tigaie, puii se prepara intr-un timp scurt, daca sunt taiati in bucati, astfel incat sa fie...