Gasca, rata

Lista articolelor despre gasca si rata pe AflaCum.ro

Articole despre gasca si rata

Citeste cele mai noi articole despre gasca si rata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gasca si rata, pe AflaCum.ro!

Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum se prepara aceasta reteta.

Ingrediente:

- jumatate dintr-o gasca,

Esti un gospodar desavarsit, gata sa umple curtea de oratanii? Daca da, probabil te gandesti sa scoti (si) pui de gasca. In cazul in care n-ai mai facut-o, acest articol este pentru tine. In principal, trebuie sa stii o chestiune elementara: pentru a ecloza, ouale de gasca necesita caldura mai mare si umiditate ridicata.

Cum sa scoti pui de gasca. Colectarea oualor:

1. Strange ouale primavara. In emisfera nordica, adica si la noi, gastele(majoritatea raselor) incep sa depuna ouale in martie sau aprilie. Doar gastele chinezesti difera la acest capitol: acestea oua iarna, spre final de ianuarie, inceput de februarie.

Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie,  va oferi un gust de neuitat!

Ingrediente Ciorba de rata:

- maruntaie de rata (aripi, tartita, gatetc);

Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii sau vrei sa mananci o delicatesa, incearca reteta piept de rata cu portocale.

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 piept de rata
- 3 portocale
- 1-2 linguri de miere
- putin unt (cca 25 grame)
- 2 linguri de soia
- 50 ml coniac (poti folosi si un wiski bourbon, daca nu ai coniac)
- sare
- piper.

Mod preparare reteta Piept rata cu portocale:

La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom.

Ingrediente:

- un curcan,
- sare,
- o lingura de untura,
- un pic de rom (facultativ).

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta se alege o gasca frumoasa, iar dupa preferinte se adauga putin rom la friptura pentru a-i imbogati gustul

Ingrediente:

- carne de la o gasca

Pentru umplutura:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gasca cu caise este un preparat culinar care se poate prepara vara cand este sezonul caiselor sau...
Mancarea de castraveti murati este foarte buna, fie ca o preparati cu carne de vita sau cu...
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end...
Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie....
Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata. Noi va...
O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline. Ingrediente: - o...