Gazon

Lista articolelor despre gazon pe AflaCum.ro

Articole despre gazon

Citeste cele mai noi articole despre gazon publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gazon, pe AflaCum.ro!

Gazonul din curtea ta are nevoie in permanenta de atentie si ingrijire. Printre activitatile esentiale pentru o iarba sanatoasa se afla si aerisirea. Daca nu aerisesti sistematic iarba din gazon, aceasta se va distruge incet si sigur.

Ce este aerisirea gazonului. Crearea de canale de aer in gazon. Aerul va circula astfel la radacinile gazonului, permitand dezvoltarea armonioasa a firelor de iarba.

Cu ce se face aerisirea gazonului. Pentru acest proces, ai nevoie de un utilaj special cu lame ascutite care intra in sol la o adancime intre 0,5 si 2 centimetri. Aeratorul, asa cum mai este cunoscut utilajul pentru aerisirea gazonului, costa intre 100 si 400 lei, in functie de calitatea acestuia.

Daca va place sa va plimbati desculti prin iarba sau sa-i simtiti mirosul proaspat, in diminetile insorite de vara, puteti avea un gazon de invidiat, dupa cum urmeaza:

1. Alegeti tipul de iarba potrivit:  

Informati-va ce tip de iarba se preteaza regiunii in care locuiti. Exista iarba pentru sezonul cald si pentru sezonul rece. Pentru a avea un gazon sanatos este foarte important sa alegeti iarba potrivita.

Exista doua reguli de baza: nu stropiti niciodata plantele seara sau la pranz.

Iata o serie de metode corecte in acest sens:

Stropiti plantele intotdeauna dimineata. Plantele sunt mult mai receptive la apa, in aceasta perioada a zilei, deoarece li se deschid porii pentru roua. Radacinile sunt, de asemenea, mai receptive dimineata si folosesc in mod extrem de eficient umezeala primita. Este recomandat, de asemenea, sa udam doar dimineata frunzele plantelor predispuse la boli, cum ar fi rosiile, trandafirii si liliacul, deoarece soarele usuca rapid umezeala propice inmultirii sporilor periculosi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.