Ghimbir, morcov

Lista articolelor despre ghimbir si morcov pe AflaCum.ro

Articole despre ghimbir si morcov

Citeste cele mai noi articole despre ghimbir si morcov publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ghimbir si morcov, pe AflaCum.ro!

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci cand esti racit/a? In aceste situatii, iti recomandam consumul de ghimbir. Mai exact de bauturi pe baza de radacina de ghimbir. Iata 3 retete pe care nu trebuie sa le ratezi!

Bautura cu ghimbir si turmeric. Ingrediente:

- 4 cesti (200 g) de radacina de curcuma(turmeric), tocata in mare;

Morcovul si celelalte radacinoase sunt legume rezistente in timp. Totusi, chiar si acestea se strica, daca nu sunt pastrate in conditii cat de cat optime. Pivnita(beciul) este solutia ideala pentru pastrarea morcovului peste iarna. Temperatura e constanta, lumina naturala nu isi face de cap, iar de ger nici nu poate fi vorba.

Ce faci, insa, daca nu ai pivnita? Ai alta solutie pentru a pastra morcovii si celelalte radacinoase peste iarna:

- spala morcovii bine;

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Ingrediente(4 portii):

- o cana de orez cu bob scurt;

Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi cu praz si cu patrunjel. 

Ingrediente:

- 7- 8 morcovi mari(circa 1,5 kg);

Balonarea(meteorismul) este o stare neplacuta pe care foarte multi oameni o traiesc. Cauza principala este alimentatia nesanatoasa, dublata de un stil nepotrivit de a manca. Daca mananci grabit si inghiti alimentele nemestecate cum trebuie nu vei scapa de balonare.

Cum sa eviti balonarea:

- mananca putin si des;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ghimbirul are proprietati terapeutice extraordinare, datorate nenumaratelor substante nutritive pe care le contine(minerale, proteine, vitamine, uleiuri esentiale...
Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate,...
O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat...
Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te...
Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede...
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...