Gingii, simptome

Lista articolelor despre gingii si simptome pe AflaCum.ro

Articole despre gingii si simptome

Citeste cele mai noi articole despre gingii si simptome publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gingii si simptome, pe AflaCum.ro!

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti dinti sunt adesea cunoscuti ca „dinti de lapte” sau „dinti de copii” si de obicei apar in perechi.

In general, dentitia incepe intre 6 si 8 luni si poate dura pana la varsta de 2 ani.

Pentru unii copii, dentitia nu poate provoca nici o problema, insa poate creea disconfort si durere pentru multi.

Retractia gingivala reprezinta reducerea(micsorarea) gingiilor din cauza unei excitatii sau a unei boli. Practic, radacinile dentare sunt expuse prin migrarea marginii gingiei catre apexul dintelui (partea terminala a radacinii). Fenomenul este, de obicei, lent si de aceea multe persoane nici macar nu sunt constiente ca sufera de vreo afectiune. Singura modalitate prin care poti afla daca suferi de retractie gingivala este vizita periodica la stomatolog.

Retractia gingivala. Cauze: alte afectiuni gingivale, igiena precara, dezechilibru hormonal, piercingurile din limba, gena, fumatul, periajul agresiv, tratamente dentare incorect executate. Unele afectiuni, cum ar fi parodontoza, determina un proces ireversibil de retractie gingivala. Practic, gingiile se micsoreaza incet si sigur. Retractia poate fi doar incetinita. In alte situatii, retractia gingivala poate fi oprita. In orice situatie , te-ai afla, nu trebuie sa lasi boala sa puna stapanire pe cavitatea ta bucala! Asadar, pe langa tratamentele clasice, oferite de medicul specialist, retractia gingivala se poate trata si pe cale naturala. Iata cum:

- maseaza gingiile cu ulei esential din eucalipt – acesta stimuleaza restructurarea gingivala, prevenind retractia gingivala, in acelasi timp.

Multe persoane se vor doctori pentru sine, incercand sa puna singure diagnostic pentru afectiunile lor. Nimic mai gresit, deoarece sunt multe boli grave care au simptome comune cu afectiuni usoare. De aceea, e esential sa mergi la doctor de cate ori simti ca e ceva in neregula cu sanatatea ta.

Boli grave ce pot fi confundate cu anumite afectiuni mai usoare:

Atac de cord vs atac de panica. Uneori este foarte dificil sa distingi intre acestea, deoarece, la prima vedere, simptomele lor au multe in comun. O durere ascutita in capul pieptului indica, adesea, un atac de cord. In multe cazuri, aceasta durere este prezenta doar in zona bratului stang.

Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult.

Exista o serie de simptome ale unor boli, ce pot fi vizibile la nivelul limbii. Iata 10 dintre acestea:

1. Limba de culoare rosu aprins poate indica anemie, boala Kawasak sau scarlatina, culoarea obisnuita a acesteia fiind roz.

Mancarimile gingivale sunt extrem de neplacute si pot fi semnul unei infectii sau a unei inflamatii.

Este indicat sa apelati la ajutorul unui dentist, daca experimentati asa ceva, insa intre timp puteti incerca urmatoarele remedii acasa.

Iata cum se trateaza mancarimile gingivale:

Otita externa sau urechea inotatorului reprezinta inflamatia canalului urechii si este cauzata de alergii sau infectii, provocate de apa sau diferite substante, cum ar fi samponul sau fixativul de par, ce intra in ureche, cauzand mancarimi si deteriorand pielea de la nivelul acesteia.

Iata care sunt simptomele otitei externe:

1. Mancarimile de la nivelul urechii externe, mai ales dupa ce aceasta a intrat in contact cu apa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Insolatia este o boala provocata de caldura, ce se manifesta prin supraincalzirea corpului, datorita incapacitatii de a...
O sarcina poate produce diverse sentimente, cum ar fi bucurie sau neliniste, in functie de cat este...
Psoriazis este o afectiune dermatologica cronica care determina dezvoltarea in exces a celulelor de la suprafata pielii. ...
Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Exista anumite boli, cum ar fi hepatita C, racelile, febra, durerile de cap sau problemele la nivelul...
Bolile contagioase sunt transmisibile prin contact direct si prin stranut. Infectiile ce cauzeaza aceste boli pot fi...