Gogonele, muraturi

Lista articolelor despre gogonele si muraturi pe AflaCum.ro

Articole despre gogonele si muraturi

Citeste cele mai noi articole despre gogonele si muraturi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gogonele si muraturi, pe AflaCum.ro!

Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt muraturile asortate in sare.

Ingrediente:

- castraveti

Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc suficient pentru depozitarea lor, la fel de bine se patreaza muraturile asortate in borcane.

In plus, asezate in recipiente mai mici de sticla, puteti economisi spatiu.

Ingrediente:

Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama ingrosata, vascoasa, numita in popor floare, zeama intinsa sau muraturi baloase. Se modifica in rau si gustul muraturilor. Pentru a evita aceasta neplacere trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, dar importanti.

De ce fac muraturile si varza floare:

- sare insuficienta sau nepotrivita in saramura. Nu folosi niciodata sare iodata, ci doar sare grunjoasa!

Orice gospodina isi face timp pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

Cei mai multi dintre noi le cunoastem. Sunt vestitele gogonele sau rosii verzi. Unii dintre noi stim sa le conservam la otet sau la saramura, altii ne multumim sa le cumparam din piata sau din magazinele de specialitate. Cu totii suntem, insa, de acord ca gogonelele sunt minunate, mai ales iarna, cand verdeata si legumele sunt in extrasezon.

Sunt multe retete de gogonele la otet sau murate. Ne vom opri, astazi, asupra unei retete care va scoate in evidenta aroma gogonelelor. O reteta pentru amatorii de mancaruri mai sarate.

Gogonele pentru iarna. Ingrediente:

Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:

Ardei grasi si gogonele in marinada. Ingrediente pentru 2,1 litri(3 borcane de 700 mililitri):

- 800 g de ardei grasi;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte...
Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind...
Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
De Craciun si de Revelion multi oameni au tendinta sa consume alcool peste masura. Fie ca bei...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...