Gogosari

Lista articolelor despre gogosari pe AflaCum.ro

Articole despre gogosari

Citeste cele mai noi articole despre gogosari publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gogosari, pe AflaCum.ro!

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat  de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul, fosforul şi calciul.

Din acest motiv, dar si pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.

Gogosarii murati in otet sunt printre cele mai apreciate conserve de iarna.

Acestia se pun la borcan simpli sau impreuna cu alte muraturi, dupa preferinta. Noi va propunem o reteta de gogosari in otet cu mirodenii, fara alte ingrediente.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.