Gradina, serpi casa

Lista articolelor despre gradina si serpi casa pe AflaCum.ro

Articole despre gradina si serpi casa

Citeste cele mai noi articole despre gradina si serpi casa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gradina si serpi casa, pe AflaCum.ro!

Serpii de gradina(casa) nu sunt periculosi pentru om. Nu ataca decat provocati si nu sunt veninosi. In plus, sunt benefici, deoarece se hranesc cu rozatoarele care distrug culturile si care iti pot invada locuinta.

Daca doresti sa scapi, totusi, de serpii care iti ies in cale prin curte si te sperie peste masura, exista cateva metode. Nu vorbim despre starpirea taratoarelor, ci despre crearea unui mediu care ingreuneze inmultirea acestora.

1. Mentine curatenia in curte si in gradina. Nu lasa iarba sa creasca peste masura. Tunde-o astfel incat sa aiba cativa centimetri. Altfel, serpii vor considera iarba un loc foarte bun pentru a se ascunde. Tot aici, isi vor pregati, cu multa pricepere, atacurile asupra rozatoarelor aflate in tranzit. De asemenea, nu lasa gradina de izbeliste. Nu doar culturile sunt importante, ci si locurile intermediare. Tufisurile si arbustii sunt zone ideale pentru serpi. Asadar, curata permanent aceste plante, taind crengutele de la baza si curatand zona dimprejur.

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai vorbim despre primavara sau vara?! De exemplu, in luna mai, gradinarii au un calendar foarte aglomerat. Iata pe scurt care sunt activitatile specifice lunii mai in gradina.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Plantarea rasadurilor. Cum frigul persista chiar si in aprilie, rasadurile se pun in gradina in luna mai. Tine cont de temperatura atunci cand plantezi in mediu extern. Sunt plante precum ardeiul care rezista cu greu la temperaturi sub 10 grade. E timpul, asadar, pentru plantarea diverselor rasaduri, cum ar fi rosiile, ardeii, vinetele, castravetii si chiar plantele aromatice, precum busuiocul.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Ajutarea plantelor cataratoare. Fasolea si mazarea trebuie sustinete cu araci, daca nu sunt plantate in zone cu gard.

Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota speciala intregii gradini abia dupa apusul soarelui. Aceste minunatii, cum ar fi floarea de ciocolata(margareta)sau floarea-lunii, isi dezvaluie frumusetea pe timp de noapte.

Plante superbe care infloresc pe timp de noapte:

1. Iasomie-de-gradina(Philadelphus/Mock Orange). Aceste flori au un parfum moale de citrice, care atrage fluturii si insectele , o floare perfecta pentru polenizare. In 1931 a fost numita floarea statului Idaho.

Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si nu numai, motiv pentru care , popular, iunie e denumita Ciresar. La fel de important, in aceasta luna de inceput de vara activitatile din gradina sunt din belsug.

Cum sa ingrijesti gradina. Activitati specifice lunii IUNIE:

Cultivarea anumitor legume. Ridichiile, salata verde, sfecla rosie, morcovii, mazarea se pot pune in iunie. Salata verde, spre exemplu, nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta! E plina de vitamina C, fiind excelenta pentru sanatate. De asemenea, poti cultiva mazarea pentru ca in septembrie sa o poti deja culege.

Iulie vine cu multa caldura, dar si cu destula treaba in gradina. Ai de cules, in primul rand, soiurile timpurii, precum ardeii, vinetele, castravetii, rosiile etc. In acelasi timp, trebuie sa te ocupi si de culturile de toamna.

Ce legume poti cultiva in iulie:

Varza de toamna. Probabil, ai, deja, varza maricica in gradina. Nu ar strica sa pui si un soi de toamna, insa. Planteaza rasadurile intr-un loc fara prea mult soare si unde aerul circula suficient. Daca terenul a fost cultivat inainte cu mazare sau cu fasole, cu atat mai bine. Azotul eliminat de acestea in sol va ajuta varza sa se dezvolte mai repede si mai bine. Distanta dintre plante, in cazul verzei de toamna, ar trebui sa fie cam de 50 centimetri.

Ai o gradina frumoasa cu sol fertil? Daca da, te sfatuim sa cultivi, pe langa legumele si florile preferate, vinete. Aceste legume din genul Solanum, inrudite cu tomata si ardeiul, sunt gustoase si hranitoare. Cine nu a mancat , macar o data in viata, celebra salata de vinete?!

Asadar, daca vrei sa cultivi vinete in gradina tine cont de sfaturile de mai jos.

Ce soiuri sa folosesti? Alege soiuri pentru gradina. De preferat soiuri romanesti, cele care sunt adaptate la conditiile climatice din tara noastra.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradina e locul care te reprezinta, locul in care investesti timp, pasiune si multa munca? Atunci ,...
Gradina are nevoia de atentia ta speciala in luna august! Iata lista de activitati pe care trebuie...
Plantele din gradina sunt inconjurate de diversi daunatori. Unul dintre cei mai comuni este furnica. Desi nu...
Ai o gradina superba pe care o ingrijesti cu mare drag? Usureaza-ti munca, folosind o motocoasa de...
Luna noiembrie este denumita in popor Brumar, adica luna in care bruma isi face simtita prezenta. Odata...
Daca nu aveti prea multa rabdare in gradina sau doriti sa dati o ocupatie copiilor fara a-i...