Guta, medicamente

Lista articolelor despre guta si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre guta si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre guta si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre guta si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului  COLCHICINA , comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul accesului de guta, profilaxia acceselor la inceputul tratamentului gutei cronice cu uricozurice sau uricoinhibitorii; poliartrita reumatoida, sclerodermie, maladie periodica si alte boli inflamatorii cronice (cazuri selectionate).

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand colchicina 0,5 mg sau 1 mg (flac. cu 40 buc.).

Alopurinol sunt niste medicamente prescrise in guta cronica, ele avand particularitatea de a inhiba formarea acidului uric.

Indicatii: Guta cronica, mai ales forme severe (acid uric peste 700 mg in urina de 24 de ore), forme cu nefropatie sau calculi uratici; hiperuricemie la bolnavi cu leucemie, limfoame sau alte boli canceroase sub tratament cu citostatice sau iradiatii, hiperuricemii iatrogene, sindrom Lesch-Nyhan; profilaxia si tratamentul calculozei uratice.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand alopurinol 100 mg (flacon cu 50 buc.).

Indicatii: Guta cronica, mai ales forme severe (acid uric peste 700 mg în urina de 24 de ore), forme cu nefropatie sau calculi uratici; hiperuricemie la bolnavi cu leucemie, limfoame sau alte boli canceroase sub tratament cu citostatice sau iradiatii, hiperuricemii iatrogene, sindrom Lesch-Nyhan; profilaxia si tratamentul calculozei uratice.

Contraindicatii: Intoleranta la alopurinol, criza de guta, hemocromatoza idiopatica sub tratament cu fier reprezinta contraindicatii. Prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii; nu se administreaza la copii (cu exceptia celor cu boala canceroasa si hiperuricemie secundara sau cu sindrom Lesch-Nyhan); prudenta la hepatici si la hipotiroidieni. Se va evita consumul de bauturi alcoolice. Prudenta in asocierea cu medicamente carora le inhiba metabolizarea, favorizand reactii toxice: mercaptopurina (se reduce doza de antileucemic la 1/3-1/4), azatioprina, anticoagulante orale (se reduce doza de anticoagulant sub controlul protrombinemiei); asociat clorpropamidei poate favoriza reactii hipoglicemice prelungite (mai ales la bolnavii cu insuficienta renala); nu se asociaza probenecid sau alte uricozurice (cresc eliminarea alopurinolului); nu se asociaza cu ampicilina (risc crescut de reactii cutanate).

Reactii adverse: Favorizarea crizelor gutoase la inceputul tratamentului gutei (in primele 3-4 luni se asociaza doze mici de colchicina, tratamentul nu trebuie inceput cu ocazia unei crize de guta); posibilitatea formarii de calculi xantinici (se ingera lichide pentru a mentine volumul urinei la 2-3 l/zi). Uneori eruptii cutanate (maculo-papulare, foarte rar dermatite grave), febra alergica, adenopatii, artralgii, eozinofilie; ocazional epigastralgii, greata, voma, diaree, dureri abdominale (se administreaza dupa mese), cefalee, ameteli, somnolenta; rareori alopecie, leucopenie sau leucocitoza, fenomene hepatotoxice, cefalee, vertije, ginecomastie, nevrite. In timpul tratamentului se controleaza functia hepatica, functia renala si formula sanguina.

Krystexxa se utilizeaza pentru tratamentul gutei cronice (de durata) severe tofacee la pacientii adulti.

Ce este Krystexxa? Krystexxa este un medicament care contine substanta activa pegloticaza. Medicamentul este disponibil sub forma de concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare în vena).

Pentru ce se utilizeaza Krystexxa? Krystexxa se utilizeaza pentru tratamentul gutei cronice (de durata) severe tofacee la pacientii adulti. In aceasta boala apar concentratii mari de acid uric în sange, care apoi se cristalizeaza la nivelul articulatiilor si al tesuturilor formand tofi (calculi) care provoaca dureri si degradarea articulatiilor. Krystexxa se utilizeaza numai la pacientii care nu isi pot controla concentratiile de acid uric nici cu doze maxime ale medicamentelor conventionale, numite inhibitori de xantinoxidaza, sau care nu pot utiliza astfel de medicamente.

Indicatii terapeutice: Guta. Tratamentul concentratiilor plasmatice mari de acid uric de etiologie necunoscuta.

- Profilaxia si tratamentul concentratiilor plasmatice mari de acid uric determinate de afectiuni hematologice: radioterapia si/sau chemoterapia leucemiei, limfoamelor sau a altor tumori maligne.

- Profilaxia si tratamentul afectiunilor renale determinate de acidul uric, cu sau fara simptome de guta.

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
Guta este o forma comuna de artrita inflamatorie, cauzata de continutul excesiv de acid uric din tesutul...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...