Helicobacter pylori, antibiotice

Lista articolelor despre helicobacter pylori si antibiotice pe AflaCum.ro

Articole despre helicobacter pylori si antibiotice

Citeste cele mai noi articole despre helicobacter pylori si antibiotice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre helicobacter pylori si antibiotice, pe AflaCum.ro!

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, cum ar fi: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Aceasta bacterie este cauza principala a gastritei, dar poate produce in timp ulcer, migrene, anxietate, depresie si boli cardiovasculare.

Persoanele afectate de Helicobacter Pylori pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, prescrise de un medic specialist. Nu este indicat sa va tratati de unii singuri, daca suferiti de aceasta afectiune.

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, precum: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Incidenta infectiei este maxima in primii ani de viata, riscul dobandirii acesteia in timpul vietii adulte scazand exponential. Dupa o evulutie cronica de mai multi ani, poate cauza ulceratii ale mucoasei gastrice sau duodenale. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ jumatate din populatia globului este afectata de Helicobacter Pylori

Cum depistezi bacteria. Daca ai simptomele specifice, prezinta-te la medicul gastroenterolog. Acesta va folosi una dintre urmatoarele tipuri de control:

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt:
o Dureri de cap;
o Tensiune sau sensibilitate in jurul ochilor;
o Congestie nazala;
o Mucus lichid;
o Dureri in gat si alunecarea mucusului in trahee;
o Oboseala;
o Tuse;
o Respiratie urat mirositoare;
o Febra.

Antibioticele sunt folosite in tratarea infectiilor sau a bolilor cauzate de bacterii, cum ar fi infectiile cailor respiratorii, la nivelul pielii sau ranile infectate, insa pot avea si efecte secundare, cauzand alte probleme de sanatate, dupa cum urmeaza:

1. Diareea este un efect secundar comun al antibioticelor, deoarece aceste medicamente creeaza un dezechilibru intre bacteriile benefice si nocive din intestin. Pentru a preveni aceasta afectiune, consumati iaurturi probiotice sau varza murata, in timpul tratamentului cu antibiotice.

2. Starile de greata si voma pot aparea in timpul tratamentului cu penicilina sau metronidazol, deoarece aceste antibiotice omoara bacteriile benefice din intestin. Pentru a evita aceste efecte secundare este indicat sa consumati iaurt probiotic si ceai de ghimbir.  

Una dintre bolile de temut ale zilelor noastre este cancerul gastric.

Aceasta afectiune crunta este produsa de o bacterie localizata la nivelul stomacului. Potrivit medicilor din Franta care au studiat motivul aparitiei canceului la stomac, bacteria Helicobacter pylori reprezinta un factor de risc major pentru dezvoltarea cancerului gastric.

Bacteria de temut, vinovata de cancerul de stomac se preconizeaza a fi prezenta la jumatate din populatia Terrei. Descoperita in anii '90, bacteria Helicobacter pylori a fost inclusa de Agentia Internationala de Cercetari impotrica cancerului in grupa carcinogenilor de clasa I, asociati cu dezvoltarea cancerului gastric la oameni.

Amigdalita acuta, numita si angina acuta circula in aceasta toamna. Aceasta afectiune este o inflamatie acuta a gatului, localizata mai ales in zona amigdalelor.

Cum se manifesta?

Atunci cand suferi de amigdalita acuta, amigdalele se maresc si devin rosii (angina eritematoasa), iar in unele cazuri apar niste puncte albe, cu puroi (amigdalita pultacee). Amigdalita acuta este provocata de virusuri sau bacterii. Cele mai frecvente bacterii care contribuie la inflamarea amigdalelor sunt streptococul si stafilococul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Oxacilina Forte si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Este...
Citeste prospectul medicamentului Nistatina 500.000 u.i. si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii...
Citeste prospectul medicamentului Negamicina-B, unguent, afla pentru ce este indicat si cum se foloseste. Indicatii: Diferite forme...
Citeste prospectul medicamentului Oxacilina, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul...
Citeste prospectul medicamentului CICLOSERINA ANTIBIOTICE 250 mg, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Helicocin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cu Helicocin...