Hemoragie, soc

Lista articolelor despre hemoragie si soc pe AflaCum.ro

Articole despre hemoragie si soc

Citeste cele mai noi articole despre hemoragie si soc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hemoragie si soc, pe AflaCum.ro!

Starea de soc apare atunci cand in corp nu circula suficient sange si nu exista destul oxigen.

Aceasta poate afecta organele si poate duce chiar la deces, fiind cauzata de anumite traume, atacuri cerebrale, hemoragii, socuri alergice, etc. Iata cum pot fi tratate persoanele aflate in stare de soc:   

In primul rand trebuie sa stiti cum puteti recunoaste simptomele unei stari de soc, inainte de a administra orice tip de tratament. Acestea includ:

Cand te afli in salbaticie, exista intotdeauna sansa de a da peste pe o planta otravitoare. Cei mai expusi pericolelor sunt copiii, a caror curiozitate este mereu uriasa. Iata topul celor mai periculoase plante din lume: unele se afla in salbaticie, altele, chiar in casele si in gradinile oamenilor!

1. Piciorul-cocsului(Ranunculus repens) prefera pajistile montane, locurile mlastinoase si pe malurile apelor. Exista mai multe specii de ranunculus, cele mai multe dintre ele fiind otravitoare.

De ce este periculoasa? Contine o seva toxica ce poate provoca basici la nivelul pielii. La contactul cu membrana mucoasa provoaca tuse si spasm laringian. Daca patrunde in ochi, poate provoca orbire temporara.

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Daca n-ai facut niciodata socata, e pacat sa nu incerci! Iata cum se prepara aceasta minunata bautura.

Ingrediente:

Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal.

Alte cauze frecvente vinovate de aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, anxietatea, slabirea brusca, anorexia, hipotiroidismul sau sindromul ovarelor polichistice. Femeile aflate in prag de menopauza sunt cele mai predispuse la declansarea hemoragiei uteine, desi boala se poate instala in orice etapa a vietii.

Ginecologii afirma ca femeile aflate la varsta reproducerii sunt afectate de hemoragii disfunctionale, astfel ca adolescentele si femeile de peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

TachoSil se foloseste in timpul unei operatii chirurgicale pentru oprirea hemoragiei si etansarea suprafetei organelor interne.

Ce este TachoSil? TachoSil este un burete acoperit cu substantele active fibrinogen uman si trombina umana.

Pentru ce se utilizeaza TachoSil? TachoSil se foloseste in timpul unei operatii chirurgicale pentru oprirea hemoragiei si etansarea suprafetei organelor interne. De asemenea, TachoSil este folosit si ca suport de sutura in timpul interventiilor chirurgicale vasculare. TachoSil se foloseste la adulti, atunci cand tehnicile standard nu sunt suficiente.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata ce trebuie sa faceti daca aveti de-a face cu o persoana care si-a amputat degetul din...
Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar...