Hormoni, dezechilibru hormonal

Lista articolelor despre hormoni si dezechilibru hormonal pe AflaCum.ro

Articole despre hormoni si dezechilibru hormonal

Citeste cele mai noi articole despre hormoni si dezechilibru hormonal publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hormoni si dezechilibru hormonal, pe AflaCum.ro!

Cresterea in greutate poate fi provocata atat de alimentatie si stil de viata, cat si de anumite dezechilibre ale organismului. Daca ai o dieta sanatoasa si faci sport, dar nu poti scapa de kilogramele in plus, e cazul sa consulti medicul.

Ca element ajutator, iti prezentam o lista de cauze externe ale cresterii in greutate. Ne referim la anumite dezechilibre hormonale.

1. Glandele suprarenale sunt responsabile cu lupta impotriva stresului. Daca esti prea stresat, poate aparea un dezechilibru hormonal, ceea ce va duce la diferite disfunctii. Suprarenalele genereaza, de asemenea, cortizol(hormonul stresului). Un exces al acestui hormon duce la ingrasare.

Cortizolul este un hormon eliberat de glandele suprarenale care determina ficatul sa elibereze rezervele de zahar in sange. Numit si hormonului stresului, cortizolul ajuta la mentinerea unui sentiment de echilibru in situatii stresante. Din pacate, atunci cand nivelul de cortizol este mare, apar efecte negative asupra mintii si corpului.

Cum sa scazi nivelul de cortizol. Gestionarea stresului:

1. Practica respiratia profunda. Stresul te obliga sa respiri mai repede si mai superficial decat in mod normal. Exercitiile de respiratie abdominala timp de 20-30 minute in fiecare reduc semnificativ nivelul de anxietate si stres. Respiratia profunda creste fluxul de oxigen catre creier, ceea ce stimuleaza o stare de calm. Relaxeaza-ti muschii in timp ce expiri. Armonizeaza corpul, mintea si emotiile prin ritmuri naturale specifice de respiratie. Tehnicile de respiratie ritmica ajuta la eliminarea stresului, oboselii si furiei. Intinde-te pe spate si apoi punet o mana pe piept si cealalta pe burta. Pe masura ce relaxezi corp cu ochii inchisi, inspira incet pe nas. Mana de pe burta ar trebui sa se ridice (nu cea de pe piept). Tine respiratia adanca timp de trei , apoi elibereaz-o. Fa acest exercitiu pana cand te simti complet relaxat/a.

Organismul uman sintetizeaza aproximativ o suta de hormoni. Dintre acestia 6 sunt responsabili cu frumusetea. Ei contribuie la elasticitatea pielii si chiar la buna dispozitie. Din pacate, din motive necunoscute, multe persoane sufera dezechilibre hormonale, iar unul dintre efecte este imbatranirea prematura. Vestea buna e ca exista metode pentru restabilirea echilibrului hormonal.

Care sunt hormonii importanti pentru frumusetea corpului si cum sa mentii un nivel optim de hormoni:

1. Estrogenul determina celulele fibroblastice sa produca colagen si elastina. Cand nivelul acestui hormon scade, apar ridurile, fata devine neuniforma, iar sanii pierd din volum.

Unele pete de pe piele apar din cauza arsurilor solare sau sunt produse de anumite inflamatii, dereglari hormonale sau medicamente.

Colorarea pielii poarta numele de hiperpigmentare.

Petele de piele cauze de arsurile solare

Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal.

Alte cauze frecvente vinovate de aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, anxietatea, slabirea brusca, anorexia, hipotiroidismul sau sindromul ovarelor polichistice. Femeile aflate in prag de menopauza sunt cele mai predispuse la declansarea hemoragiei uteine, desi boala se poate instala in orice etapa a vietii.

Ginecologii afirma ca femeile aflate la varsta reproducerii sunt afectate de hemoragii disfunctionale, astfel ca adolescentele si femeile de peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Citeste prospectul medicamentului Testosteron si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: La barbati: eunucoidism, climacterium, impotenta sau sterilitate prin deficit androgenic; criptorhidie post-pubertala cu hipogonadism; ca medicatie adjuvanta in stari de deficit proteic (convalescenta, postoperator, osteoporoza, fracturi care nu se consolideaza, ciroza, anemie aplastica).

La femei: cazuri selectionate de tulburari de climacterium, dismenoree, sangerari uterine functionale, mastita cronica; pentru prevenirea tumefactiei dureroase a sanilor postpartum si pentru suprimarea lactatiei; ca tratament paleativ in cancerul mamar progresiv si cancerul endometrial.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului FEMOSTON® conti 1/5, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Cyclo Progynova contine ambele tipuri de hormoni care scad in timpul climacteriului (cunoscut de asemenea ca menopauza):...
Organismul uman are nevoie de colesterol, pentru o buna functionare. Acesta elibereaza hormoni, cuprinde o mare parte...