Iepure

Lista articolelor despre iepure pe AflaCum.ro

Articole despre iepure

Citeste cele mai noi articole despre iepure publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre iepure, pe AflaCum.ro!

Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.

Ingrediente:

- un iepure,
- o lingura de untura,
- 3 cepe mari,
- 100 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de boia,
- o lingura de bulion, sare.

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Pentru mai multa savoare, dar si pentru valoarea nutritiva deosebita puteti folosi in loc de vanat, iepure de crescatorie.

In plus, iepurele crescut la curte este hranit natural, iar carnea sa frageda nu mai trebuie marinata.

Consumat in mai multe tari din Europa si Asia, iepurele are o carne gustoasa si hranitoare care poate fi asezonata cu legume, cu masline, dar si cu sos de smantana.

Daca va plac sosurile albe, iata cum puteti prepara friptura de iepure cu smantana in cativa pasi simpli.

Ingrediente:

Asa cum stim deja, preparatele cu carne de iepure sunt sanatoase daca in loc de vanat se foloseste carnea de iepure crescut la curte.

Pentru bujenita de iepure se foloseste in special carnea de la iepurele de camp care se marineaza in prealabil si apoi se combina cu mirodenii dupa gust.

Ingrediente:

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit de majoritatea gospodinelor la obtinerea feluritelor preparate culinare.

O reteta rapida este si friptura de iepure de crescatorie la frigare. Pentru acest preparat se poate folosi si vanat de iepure.

Ingrediente:

- spinarea de la un iepure mare,
- 250 g slanina,
- sare.