Imunitate, boli

Lista articolelor despre imunitate si boli pe AflaCum.ro

Articole despre imunitate si boli

Citeste cele mai noi articole despre imunitate si boli publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre imunitate si boli, pe AflaCum.ro!

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci cand esti racit/a? In aceste situatii, iti recomandam consumul de ghimbir. Mai exact de bauturi pe baza de radacina de ghimbir. Iata 3 retete pe care nu trebuie sa le ratezi!

Bautura cu ghimbir si turmeric. Ingrediente:

- 4 cesti (200 g) de radacina de curcuma(turmeric), tocata in mare;

Organismul este creat astfel incat sa ne ofere semne atunci cand se deregleaza. Mai exact, o boala vine, de obicei, cu simptome clare. Am spus, de obicei, deoarece in cazul anumitor afectiuni, simptomele sunt vagi sau lipsesc, iar diagnosticarea se face, atfel, destul de dificil.

6 boli greu de diagnosticat:

Boala Lyme este provocata de muscatura unei capuse infectate. Imediat dupa muscatura, pe piele ar trebui sa apara o eruptie specifica. Din nefericire, nu se intampla intotdeauna. Daca ai fost muscat de o capusa, mergi la medic! Mai ales, daca in cateva zeci de minute apar simptome precum febra, oboseala si dureri musculare. Spune-i medicului ce ai patit! Altfel, s-ar putea sa confunde simptomele cu cele ale unei gripe. Iar un tratament antigripal nu invinge boala Lyme. Aceasta poate deveni destul de repede cronica, devenind foarte dificil de vindecat!

Imunitatea reprezinta rezistenta organismului fata de actiunea agentilor patogeni sau a produsilor toxici ai acestora. Sistemul imunitar este influentat, asadar, de factorii externi, de obiceiurile unei persoane, dar si de...grupa sanguina a acesteia!

Studiu. Cativa cercetarori americani au descoperit ca grupa sanguina influenteaza modul in care organismul este capabil sa produca interferon in timpul unei infectii virale, ce este direct legata de problemele sistemului imunitar. Interferonii sunt proteine secretate de celulele corpului ca raspuns la invazia virusului, la substante bacteriene si compusi chimici cu greutate moleculara mica.

Ce fel de imunitate ai in functie de grupa sanguina:

Vara vine cu mult soare, caldura, relaxare in vacante pe plaje superbe si mult bronz. Din pacate, sezonul estival aduce si probleme de sanatate. Mai exact, exista cateva boli care se pot agrava odata cu venirea caniculei. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Boli care se acutizeaza vara:

Diabet. Temperatura ridicata favorizeaza deshidratarea, iar aceasta la randul sau poate crea complicatii unei persoane care sufera de diabet. De asemenea, daca nivelul de glucoza din sange este ridicat, vei urina mai des, iar asta inseamna deshidratare. Bea multa apa(minimum 2 litri pe zi) si evita bautuirle cofeinizate. Simptomele asociate unor astfel de probleme sunt ameteli, transpiratie in exces, crampe musculare, pielea rece si uscata, durerile de cap, batai neregulate ale inimii, greata. Daca suferi de diabet si ai asemenea probleme, cauta o camera racoroasa, bea apa la temepratura camerei si suna la 112. Ai grija si cat rte expui la soare! Arsurile provocate de razele UV streseaza organismul, iar acest stres poate creste glucoza din sange! Si iar ar fi complicatii!

Evolutia sociala ar trebui sa aduca si evolutie fizica. Se intampla, insa, acest fenomen? Si da. Si nu. Exista schimbari pozitive, dar si unele nedorite. Despre acestea, in articolul de mai jos.

Schimbari dorite si nedorite ale organismului:

Pistrui in locul protectiei solara. Pistruii apar atunci cand o persoana petrece mult timp la soare, dar dispar atunci cand nu exista expunere masiva la ultraviolete, iar pielea poate sintetiza vitamina D. In prezent, pistruii sunt vazuti la mai multe persoane, indiferent de culoarea pielii si a parului lor. Vorbim mutatia geneteica ce i-a ajutat pe stramosii nostri sa traiasca in teritorii unde soarele aparea putin in timpul iernii si din belsug pe timp de vara. In zilele noastre, pistruii continua sa fie un scut impotriva razelor solare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa...
Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c....
Astazi, iti prezentam reteta unui tonic cu rol de antibiotic pe care oamenii il folosesc inca din...
Orice problema de sanatate poate fi identificata printr-o evaluare a fetei! Poate suna ciudat, dar, cu ajutorul...
Primavara se curata via. Asta inseamna, in principal, taierea sa care va stimula productia de struguri in...
Bonalvii de diabet au primit o veste excelenta! A fost lansat un vaccin care va bloca anumite...