Kebab, adana kebab

Lista articolelor despre kebab si adana kebab pe AflaCum.ro

Articole despre kebab si adana kebab

Citeste cele mai noi articole despre kebab si adana kebab publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre kebab si adana kebab, pe AflaCum.ro!

Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea  kıyma (carne tocata).

Acest tip de kebab presupune doar carne de miel (se accepta si un amestec de miel cu vita) ce este foarte estetic pe farfurie alaturi de un pilaf sau de un ghiveci de legume la care se poate alatura un iaurt diluat  din lapte de oaie (ayran) si nelipsita lipie. 

Iata o reteta simpla pentru a face Adana Kebab.

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.