Lactatie, lapte matern

Lista articolelor despre lactatie si lapte matern pe AflaCum.ro

Articole despre lactatie si lapte matern

Citeste cele mai noi articole despre lactatie si lapte matern publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lactatie si lapte matern, pe AflaCum.ro!

Laptele matern este extrem de hranitor pentru bebelusi, deoarece contine cantitatea de grasime, zahar, apa si proteine, necesare dezvoltarii fizice si psihice a acestora, reducand riscul aparitiei bronsitei, alergiiilor, afectiunilor respiratorii si infectiilor la nivelul urechilor.

Iata 10 alimente care imbunatatesc lactatia:

1. Fulgii de ovaz imbunatatesc lactatia, deoarece stimuleaza productia de oxitocina, un hormon ce ajuta in procesul nasterii si creste cantitatea de lapte matern.

Laptele matern este foarte sanatos si medicii incurajeaza mamele sa-si hraneasca astfel bebelusii.

Insa alaptarea poate fi un lucru destul de dificil pentru proaspetele mamici.

Iata cum poate fi imbunatatita lactatia fara efort:

Mai mult de 80% dintre mame alapteaza bebelusii. Majoritatea dintre acestea se confrunta cu o criza de lactatie. Daca ti se intampla, stii ca e o perioada grea si stresanta in care trebuie sa faci fata plansului continuu al copilului, exasperarii si chiar dezamagirii in ceea ce priveste propriile abilitati de mama.

Astazi, ne-am propus sa vorbim despre criza de lactatie. Ce este, ce o declanseaza si cum poti trece peste aceasta situatie deloc placuta.

Ce este criza de lactatie/alaptare? Vorbim despre acea perioada in care bebelusul tau pare sa fie nemultumit de laptele pe care i-l oferi. Nu mananca mult si e adesea infometat. De asemenea, se ingrasa mai putin si plang mult. Mama simte o lipsa de lapte, multa presiune si stres. S-ar putea chiar sa te gandesti ca nu esti o mama suficient de buna!

Citeste prospectul medicamentului Milumil 1 vu prebiotice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Milumil 1 este adecvat : Ca hrana unica de la primul biberon, cand mama nu poate alapta.

Dupa intarcare

O pompa de san va poate fi de mare folos, daca doriti sa va alaptati in continuare copilul, atunci cand va intoarceti la serviciu sau daca il lasati in grija cuiva.

Poate fi utila daca tatal doreste sa hraneasca copilul, cu lapte matern. Daca va hraniti bebelusul exclusiv cu lapte matern, aveti grija sa nu-l hraniti cu biberonul, pana nu ajunge la  4-6 saptamani. Pompa de san extrage laptele, intr-un recipient, pe care il puteti pune la pastrare, pentru bebelusul dumneavoastra.

Iata cateva sfaturi utile, legate de pompele de san:  

Laptele matern este cel mai bun pentru bebelus.

Daca doriti sa pastrati o rezerva de lapte, o pompa pentru san va poate ajuta sa scoateti laptele si poate fi pastrata in siguranta, pana la urmatoarea utilizare. Este foarte important sa o pastrati curata, mai ales ca aceasta intra in contact direct cu laptele.

Iata cateva metode de curatare si sterilizare a unei pompe de san:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa