Legume

Lista articolelor despre legume pe AflaCum.ro

Articole despre legume

Citeste cele mai noi articole despre legume publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre legume, pe AflaCum.ro!

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Vegeta de casa cu legume uscate este o alternativa sanatoasa la adaosul universal pentru mancaruri pe care il gasiti in comert.

Ingrediente:

- 1 kg ardei capia(rosu gras);

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.

Ingrediente:

- 1 kilogram de salau;

Cultivarea legumelor cu capul in jos este o tehnica destinata gradinarilor care doresc sa scape de grija diferitelor sarcini pe care le implica gradinaritul. De asemenea, aceasta metoda este benefica si pentru cei care locuiesc la bloc.

Avantajele cultivarii cu capul in jos:

1. Economisirea spatiului. Daca stai la bloc si vreai neaparat sa ai plante frumoase, aceasta tehnica te va ajuta sa le cresti pe balcon!

In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante esentiale pentru corp iti poate provoca probleme de sanatate. Incearca sa mananci cat mai diversificat, chiar daca din meniul tau au disparut carnea, branza si ouale.

Astazi, iti prezentam o reteta ideala pentru o perioada de post: chiftelultele cu naut si legume.

Ingrediente:

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Broccoli este o leguma foarte sensibila, care se ofileste destul de repede, daca nu este pastrat in...
Puiul cu legume la tigaie este delicios si usor de preparat. Iata cum se prepara acest fel...
Desi contin in proportie de 90% apa, castravetii au in compozitia lor trei elemente esentiale in combaterea...
Una dintre mancarurile cele mai indicate in perioada de post sau pentru copii este tocanita de legume! ...
Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat. De asemenea, pastele integrale...
Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un...