Limba, sanatate

Lista articolelor despre limba si sanatate pe AflaCum.ro

Articole despre limba si sanatate

Citeste cele mai noi articole despre limba si sanatate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre limba si sanatate, pe AflaCum.ro!

Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult.

Exista o serie de simptome ale unor boli, ce pot fi vizibile la nivelul limbii. Iata 10 dintre acestea:

1. Limba de culoare rosu aprins poate indica anemie, boala Kawasak sau scarlatina, culoarea obisnuita a acesteia fiind roz.

Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie pentru a avea grija de corpul nostru. Nu e chiar asa. Un stil de viata sanatos nu inseamna neaparat cheltuieli majore. Exista o multime de alternative ieftine. Ne trebuie doar putina dorinta si ceva creativitate.

Cum sa imbunatatesti starea de sanatate. 8 metode economice:

1. Exercitii pentru a scapa de gusa.

Ai trecut de  50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In egala masura, insa, imbatranirea poate aduce probleme de ordin psihic si fizic. Asta mai ales daca nu ai un stil de viata sanatos. Altfel spus, dupa 50 ani trebuie sa fii atent/a la obiceiurile cotidiene. In fond, imbatranirea nu trebuie sa insemne un declin al sanatatii.

Poti fi plin/a de viata pe masura ce imbatranesti! Pentru asta trebuie sa ai grija de sanatatea ta, sa adopti obiceiuri sanatoase, sa ai activitate fizica, sa consumi alimente potrivite etc.
Iata cum poti sa te mentii sanatos/sanatoasa, dupa varsta de 50 ani:

A. Obiceiuri sanatoase:

Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate. O alta cauza mai putin cunoscuta este postura necorespunzatoare a limbii! Din fericire, poti corecta aceasta postura, iar gusa poate disparea. Va fi mai simplu pentru persoanele tinere, care au pielea ferma si stransa.  Acestea pot, astfel, sa-si imbunatateasca  simtitor conturul fetei dupa indepartarea grasimii.

Ceea ce numim de obicei gusa este practic un surplus de grasime care se formeaza sub barbie. Cu totii avem un pic de grasime in acea zona, fenomen normal, de atlfel. Totusi, muschiul platisma, care leaga gatul de barbie, se poate slabi in timp. In acest caz, mai multa grasime se poate acumula in zona, provocand aparitia gusii. Aceasta grasime suplimentara care se formeaza deasupra muschiului platisma se numeste grasime pre-plastica.

Pozitia gresita a limbii slabeste muschiul si incepe sa se formeze o barbie dubla. Medicii ne transmit ca, daca invatam cum sa pozitionam corect limba, este posibil sa scapam de gusa si putem imbunatati linia maxilarului. Pozitia corecta presupune sa ai mereu limba sprijinita pe partea superioara a gurii, inclusiv treimea inferioara a acesteia . Poti corecta pozitia limbii cu ajutorul exercitiilor de mai jos.

Limba este un organ pe care il folosim constant, dar caruia nu-i acordam prea multa atentie. Folosim limba pentru cele mai de baza functii ale vietii, cum ar fi mancatul si vorbirea, insa acest organ face mai multe decat credem.

Limba umana este un organ comun, pe care il folosim in fiecare zi, insa care ascunde multe surprize! Spre exemplu, putine persoane stiu ca este unul dintre cele mai flexibile si mai rezistente organe. Iata lista completa a lucrurilor mai putin stiute despre limba:

1. Limba nu se oboseste niciodata, spre deosebire de ceilalti muschi. Limba nu oboseste, daca, bineinteles, nu exista o afectiune medicala. In plus, spre deosebire de muschii picioarelor sau ai bratelor, care incep sa doara dupa o activitate fizica intensa, limba face fata miscarii constante, deoarece e compusa din 8 muschi! De asemenea, datorita acestui aspect, limba este si extrem de flexibila.

Sa scoti limba e un gest nerecomandat in societatea europeana, deoarece denota lipsa de bun-simt. In Tibet, in schimb, acest gest presupune ca saluti. Pe langa insemnatatea sociala, scoaterea limbii te poate ajuta sa descoperi potentiale afectiuni. Poti face asta in fata oglinzii, dupa ce citesti articolul nostru.

1. Localizeaza zonele aferente fiecarui organ. Limba este o intreaga harta, cu zone specifice pentru fiecare organ in parte. Orice modificare(inflamatie, rana, pete, basici) poate indica o afectiune a acestor organe.

 limba organe

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Milioane de oameni intampina probleme de vedere, in fiecare an. Multe dintre bolile care afecteaza ochii au...
Orice om doreste sa traiasca mult si bine. Secretul longevitatii a fost cautat dintotdeauna, de la oameni...
Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va...
Sanatatea este esentiala pentru orice om. Orice ai intreprinde, in orice domeniu ai activa, ai nevoie de...