Limba

Lista articolelor despre limba pe AflaCum.ro

Articole despre limba

Citeste cele mai noi articole despre limba publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre limba, pe AflaCum.ro!

Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult.

Exista o serie de simptome ale unor boli, ce pot fi vizibile la nivelul limbii. Iata 10 dintre acestea:

1. Limba de culoare rosu aprins poate indica anemie, boala Kawasak sau scarlatina, culoarea obisnuita a acesteia fiind roz.

Exista anumite boli, cum ar fi hepatita C, racelile, febra, durerile de cap sau problemele la nivelul intestinelor, ale caror simptome sunt vizibile la nivelul limbii.

Persoanele sanatoase au limba de culoare roz, curata, acoperita cu mici papile gustative. Culoarea rosie, alba sau neagra a limbii arata anumite disfunctii in organism.

Limba umflata indica anumite alergii, iar cea de culoare neagra arata un consum excesiv de antibiotice sau prezenta SIDA in organism.

Limba lucioasa si greoaie indica lipsa vitaminei B12. Aparitia unor crestaturi verticale pe limba indica o boala cu transmitere sexuala, numita sifilis.

Umflaturile, ranile sau ulceratiile la nivelul limbii sunt cele mai grave simptome, indicand cancer de limba.

Toba de casa este ca o piftie preparata din cap de porc, urechi de porc, sorici si organe in combinatie cu condimente.

Ingrediente:

- un cap de porc
- 2 urechi
- limba
- inima
- rinichi
- o fasie mai mare de sorici
- 2-3 foi dafin
- sare
- stomac de porc

Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.

Ingrediente:

- o ceasca orez,

Limba fiarta se poate praji asemeni snitelelor, in caz ca va place gustul de pane

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper,
- sare,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura.

Daca adeseori limba de vita sau de porc se foloseste la obtinerea diverselor mancaruri fierte ori la cuptor, de aceasta data va prezentam o reteta de limba prajita.

Ingrediente:

- o limba de aproximativ1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper,
- sare,
- 1o lingura de faina,
- 2 linguri de untura.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba...
Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu...
Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care...
Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste...