Mamaliga, porumbei

Lista articolelor despre mamaliga si porumbei pe AflaCum.ro

Articole despre mamaliga si porumbei

Citeste cele mai noi articole despre mamaliga si porumbei publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mamaliga si porumbei, pe AflaCum.ro!

Mancarea de porumbei cu sos este foarte buna cu mamaliga.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- o ceapa mijlocie,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- 3 rosii sau o lingura de bulion,
- mirodenii,
- sare.

Mod de preparare:

Pizza, stim cu totii, isi are originea in Italia. Retetele de la mama lor s-au raspandit cu repeziciune in intreaga lume, iar pizza a devenit un brand international. Astazi, n-o sa iti vorbim despre clasicele quattro stagioni sau margherita, ci despre o reteta cu puternic iz romanesc: pizza cu blat de mamaliga!

Ingrediente:

- 100 g de faina de malai;

Porumbeii traiesc cu mare succes in lumea oamenilor. In zonele urbane, au deja un comportament aproape domestic. Nu se mai sperie in mijlocul multimii de oameni si chiar asteapta hrana de la trecatori. Cu toate acestea, niciodata nu poti vedea pui de porumbei pe strada. Exista explicatii pentru acest fenomen aparent ciudat!

1. Originea. Porumbeii pe care ii vedem ciugulind resturi de paine pe strada sunt varianta domesticita a porumbeilor salbatici, care se inmultesc intre stancile de mare sau in cele de munte din Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Desi casa porumbeilor este acum un oras si nu o zona stancoasa, tendinta de a-si construi cuiburile in zone bine ferite a ramas scrisa in codul genetic. Astfel, porumbeii de oras isi cresc puii in zonele inalte, bine ascunse, ale cladirilor; iar acesta e motivul principal pentru care nu vedem pui de porumbei.

2. Comportamentul(maturizarea rapida). Puii de porumbei parasesc cuibul in 25-32 zile. In aceasta scurta perioada, nu ii poti vedea decat in cuiburile asezate strategic la mare inaltime pe cladiri. Practic, puii de porumbei se maturizeaza repede si se alatura adultilor care cauta hrana pe strada. Asadar, vedem pui de porumbei, dar nu prea putem sa ii deosebim de cei adulti. 

Iarna, cand  se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita.

Iata o reteta de varza pe care o poti incerca si tu:

Ingrediente:

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Mamaliga la cuptor este o mancare in straturi la care se adauga o serie de ingrediente pentru a imbogati gustul preparatului final.

Ingrediente:

- 400 g malai,
- 1 ¼ l apa,
- o lingurita de sare,
- 200 g branza,
- 100 g unt,
- 2 oua,
- 2 linguri lapte.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani. Ingrediente: - 400...
Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul. Mamaliga cu lapte preparata la...
Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun. Ingrediente: - 500...
Aceasta reteta de mamaliga se prepara cu branza iute de burduf, iar dupa fierberea propriu-zisa, mamaliga fiarta...
Pentru aceasta reteta cu sos rosu se folosesc 3 porumbei tineri, masline si diverse condimente pentru gust. ...
Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta, dar se obtine din aceleasi ingrediente. Ingrediente: - 500...