Manichiura

Lista articolelor despre manichiura pe AflaCum.ro

Articole despre manichiura

Citeste cele mai noi articole despre manichiura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre manichiura, pe AflaCum.ro!

Nu este necesar sa apelati la serviciile unei profesioniste pentru a realiza voi insiva o manichiura de invidiat acasa. Iata 10 greseli legate de manichiura si solutiile acestora:

1. Pastrati sticlutele cu oja in pozitie verticala, cu capacul in sus, pentru a evita scurgerea ojei pe langa capac si intarirea acesteia.

2. Evitati pastrarea ojei in lumina directa a soarelui sau in incaperi insorite, deoarece consistenta acesteia va avea de suferit. Pastrati sticlutele intr-un loc intunecat si racoros.

Manichiurile speciale de sarbatori sunt in trend si la mare cautare, insa pot fi destul de costisitoare. Puteti sa realizati o manichiura festiva cu brazi de Craciun acasa, cu costuri minime si fara prea mult efort, dupa cum urmeaza:

Materiale necesare:

 • Oja cu sclipici, de diferite culori;
 • Oja transparenta pentru baza;
 • Oja transparenta pentru fixare;
 • Oja in culoarea dorita;
 • Scobitori;
 • Benzi speciale pentru manichiura;
 • Bureti cosmetici.

Mod de aplicare:

Oja cu sclipici este la moda, mai ales de sarbatori si nu trebuie sa apelati la ajutorul unei specialiste, pentru a avea o manichiura perfecta. Iata cum se aplica acest tip de oja: 

Materiale:

 • Oja transparenta pentru baza;
 • Latex lichid (optional, a se evita daca sunteti alergice);
 • 1 burete cosmetic;
 • Oja cu sclipici;
 • Oja transparenta pentru fixare.

Mod de aplicare:

 1. Aplicati oja transparenta pe unghii si lasati-o sa se usuce.
 2. Latexul lichid, aplicat in jurul unghiilor, va asigura ca nu vor ramane urme de sclipici in jurul acestora. Daca aveti mana sigura si credeti ca reusiti sa nu depasiti conturul unghiei, puteti omite folosirea acestuia.
 3. Aplicati un strat subtire de oja cu sclipici, pe o parte a buretelui cosmetic, asteptati ca acesta sa absoarba excesul de lichid si tamponati unghiile. Veti observa ca oja cu sclipici de va aplica ca orice alt tip de oja. Repetati operatiunea pana cand acoperiti toate unghiile.
 4. Aplicati un strat de oja transparenta pentru fixare, peste sclipici, pentru o tusa finala de stralucire.
 5. Dezlipiti latexul lichid si manichiura este gata.

Unghiile cu gel sunt mult mai rezistente decat manichiura traditionala, fiind usor de aplicat, dupa cum urmeaza:

Curatati bine unghiile, pentru a nu prezenta urme de oja si taiati-le si piliti-le, pentru a le da forma dorita (rotunda, ovala sau patratica).

Aplicati o solutie de indepartare a cuticulelor si cu ajutorul unei spatule speciale, impingeti excesul de piele de pe unghii.

Iata cum se face manichiura frantuzeasca in 11 pasi:

Spalati-va pe maini si inlaturati oja de pe unghii, cu ajutorul unei solutii speciale, fara acetona, insistand pe partile din zona cuticulelor, pentru a indeparta toate urmele de oja ramase.

Taiati-va unghiile drept, rotunjind usor colturile, pentru a obtine o forma patratica si ovala, in acelasi timp. Piliti apoi unghiile.