Masina, masina personala

Lista articolelor despre masina si masina personala pe AflaCum.ro

Articole despre masina si masina personala

Citeste cele mai noi articole despre masina si masina personala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre masina si masina personala, pe AflaCum.ro!

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.

1. Evita sa accelerezi brusc. Multi soferi adopta acest stil de condus. Nu e de preferat, nici pentru siguranta in trafic, dar nici pentru consumul de combustibil. In momentul in care accelerezi brusc, masina ta consuma mai multa energie si astfel creste si consumul de combustibil.

2. Foloseste pilotul automat. Masinile produse in ultima perioada beneficiaza de pilot automat. Foloseste acest sistem in mod inteligent! Pe autostrada si, in general, pe drumuri intinse(aflate in camp), pilotul automat va ajuta la reducerea combustibilului. Pentru a face fata rafalelor de vant, masina va creste viteza motorului, sporind consumul de combustibil.

Caroseria masinii tale va avea de suferit, la un moment dat, chiar daca esti cel mai atent si priceput sofer din lume! O cauza externa tot va aparea, din pacate. Un mic accident provocat de altcineva in parcarea hipermarketului sau mingea pe care copiii din fata blocului o suteaza tare in aripa masinii tale! Doar doua exemple de momente in care nu ai ce face: caroseria se stramba si trebuie s-o repari cumva. Nu te grabi sa mergi in service unde vei plati sute de lei chiar si pentru o zgarietura minora.

Exista cateva metode neconventionale prin care poti rezolva problema fara mari cheltuieli:

1. Apa fierbinte. Metoda e potrivia pentru partile din plastic, cum ar fi la bara din fata si cea din spate a masinii. Plasticul e rigid, asa ca e greu sa indrepti bara prin forta bruta. Apeleaza mai bine la apa fierbinte. Toarn-o pe zona indoita, care se va dilata si inmuia, facand posibila manevrarea cu usurinta. Dilatarea permite, uneori, chiar si remedierea de la sine a zonei afectate.

Zgarieturile de pe masina sunt inestetice si repararea lor poate fi destul de costisitoare, mai ales daca acestea sunt in profunzime, deoarece uneori trebuie vopsita o portiune destul de mare sau chiar intreaga masina.

Daca nu doriti sa cheltuiti multi bani pe un spray sau pe un marker special cu vopsea pentru repararea zgarieturilor de pe masina, puteti opta pentru un remediu rapid si ieftin, cum ar fi dizolvantul de oja, fara acetona, pentru a nu indeparta luciul vopselei.

Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati putin dizolvant de oja pe un buretel sau pe un betisor pentru urechi si sa-l treceti pe de-asupra zgarieturilor de pe masina si acestea vor disparea ca prin minune.

Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile lor. Schimbarea anvelopelor, curatarea zapezii si a ghetii de pe masina de dimineata, dezaburirea parbrizului si a geamurilor sunt doar cateva dintre problemele de care se lovesc pe timp de iarna. Din fericire, exista cateva trucuri prin care iti poti usura viata de sofer in zilele friguroase.

Cum sa ingrijesti masina pe timp de iarna:

1. Usi inghetate. Prevenire: Foloseste un spray de gatit obisnuit , care poate fi gasit in orice hiperrmarket sau toarna ulei de floarea-soarelui intr-un pulverizator. Pulverizeaza uleiul pe garniturile de cauciuc ale usilor, apoi sterge uleiul cu prosoape de bucatarie.

Ti-ai cumparat masina? Daca da, o perioada scurta, probabil vei avea mare grija de ea. Odata, insa, ce te-ai obisnuit cu autoturismul, tinzi sa nu-i mai acorzi aceeasi importanta. Nu e nimic iesit din comun. Cei mai multi proprietari de masini procedeaza la fel. Nu uita, totusi: cu cat ingrijesti mai rar masina, cu atat ii micsorezi perioada de viata. De aceea, ne-am gandit sa iti vindem cateva trucuri ieftine si eficiente pentru ingrijirea masinii. Speram sa le pui in practica!

1. Pasta de dinti pentru curatarea farurilor. Pasta de dinti contine particule abrazive care pot ajuta la eliminarea murdariei de pe faruri . Pune, mai intai, banda de jur imprejurul farului pentru a nu deteriora vopseaua. Apoi aplica pasta de dinti pe un burete si sterge farul cu miscari circulare. Repeta si in cazul oglinzilor, lunetei si parbrizului.

2. Piatra ponce pentru eliminarea parului animal. Daca obisnuiesti sa iei cainele/pisica la plimbare in masina, cu siguranta vei umple bancheta din spate si nu numai de par. Pentru eliminarea acestuia, ai nevoie de o piatra ponce. Freaca piatra pe tesatura intr-o directie, apoi in alta. Vei observa cum parul este adunat pe piatra ponce.

Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme care se ivesc atunci cand te afli la drum cu masina. Tot ce trebuie sa faci este sa fii putin creativ/a! Vei trece cu usurinta peste situatii mai putin confortabile. Iata cateva exemple in acest sens!

Obiecte utile in masina. Te vor ajuta in situatii mai putin confortabile:

Pila de unghii in sezonul rece. Iarna, stergatoarele se umplu de mizerie(acea mazga nesuferita si greu de indepartat). Cum poti curata aceasta murdarie? Simplu. Ridici stergatoarele si dai cu pila de unghii pe suprafata imbacsita!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a putea supravietui intr-o situatie extrema, ar fi bine sa stii cum sa actionezi in acele...
Masina ta are nevoie de putin mai mult decat o intretinere de baza(schimbare ulei, schimbare anvelope etc)!...
Masina ta ascunde multe mistere, indiferent daca esti sofer cu experienta sau unul incepator. Practic, multe dintre...
Ai zgariat masina si vrei sa o faci ca noua? Trebuie sa cunosti cu exactitate culoarea originala...
Hotii au intotdeauna la indemana cateva trucuri pentru ca furtul sa le fie inlesnit. Mai ales cand...
Traficul le da soferilor mari batai de cap, mai ales in urbe, dar si pe drumurile publice...