Mastita, varza

Lista articolelor despre mastita si varza pe AflaCum.ro

Articole despre mastita si varza

Citeste cele mai noi articole despre mastita si varza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mastita si varza, pe AflaCum.ro!

Frunzele de varza sunt folosite, in mod conventional, in alimentatie. Din ele poti face o varza calita nemaipomenita, sarmale delicioase sau o salata de varza care sa te racoreasca in orice moment al zilei. Aceste frunze pot fi folosite si in domeniul sanatatii corpului, insa!

Mastita este o boala care consta in inflamarea glandei mamare. E specifica femeilor care alapteaza si poate provoca dureri insuportabile. Impotriva acesteia, dar si altor inflamatii ale sanului, exista un remediu simplu, eficient si natural. Vorbim despre frunzele de varza!

Ce trebuie sa faci:

Mastita e o boala care consta in inflamarea glandei mamare. Frecvent, aceasta complicatie este intalnita la mamele care alapteaza. Principalul simptom: o jena la san, care evolueaza destul de rapid intr-o durere puternica. Zona este de asemenea dura.

Daca simti astfel de simptome este bine sa consulti medicul specialist. In plus, poti incerca o metoda naturala chiar la tine acasa. Vorbim despre cataplasme sau comprese cu izma.

Ceai de izma. Ce trebuie sa faci:

Mastita este o inflamatie a ugerelor, cauzata, in general, de o igiena deficitara sau de traumatisme ale pielii caprei. Afectiunea poate fi cauzata de retinerea laptelui in uger(din caza nerespectarii tehnicii de muls), infectii virale, bacteriene sau fungice. Infectiile de natura bacteriana par sa fie cele mai raspandite.

Cum sa tratezi mastita la capre. Pasi:

1. Izoleaza caprele bolnave. O capra cu mastita trebuie scoasa cat mai repede din efectiv. Unii crescatori aleg chiar solutia cea mai dura, dar sigura: sacrifica exemplarele bolnave. In cazul in care caprele cu mastita stau printre cele sanatoase, se poate declansa un focar.

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Cum sa pastrezi varza pana la primavara. Ai nevoie de:

- varza;

Varza nu e ferita de daunatori, desi pare o planta leguminoasa rezistenta la mediul extern. Musca verzei, molia verzei, afidele, fluturele alb al verzei pot provoca destule daune in cultura de varza. Evita folosirea substantelor toxice pentru eliminarea daunatorilor! Ii poti determina pe acestia sa ocoleasca varza doar oferindu-le un miros insuportabil!

Uleiurile esentiale, cum ar fi cele de levantica, menta, pin, lamaie etc, vor actiona precum o deghizare pentru varza. Practic, daunatorii nu vor mai identifica mirosul placut al verzei, ci alte mirosuri neatragatoare sau chiar respingatoare. Stropirea plantelor este cea mai eficienta metoda de alungare a daunatorilor!

Ai nevoie de:

Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una dintre intrebuintarile sale? In conserve! Pentru astazi, ti-am pregatit o reteta speciala: rulouri de varza! Excelente pe tot parcursul iernii!

Rulouri de varza. Ingrediente:

- o varza alba;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa gatesti ceva rapid, gustos si satios? Iti prezentam reteta potrivita. Este vorba despre varza dulce...
O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat...
Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o...
Mastita este o inflamatie la nivelul sanilor, fiind cauzata prin patrunderea unor bacterii in tesutul mamar sau...
Conservele de legume asortate pentru iarna ocupa mai putin spatiu decat cele conservate in borcane separate. Daca...
O reteta simpla cu varza de Bruxelles se prepara cu unt la foc iute. Ingrediente: - 1...