Mazare, fructe

Lista articolelor despre mazare si fructe pe AflaCum.ro

Articole despre mazare si fructe

Citeste cele mai noi articole despre mazare si fructe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mazare si fructe, pe AflaCum.ro!

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate. O faci, insa, cu eficienta sporita? Ai la indemana un depozit suficient de mare si de bine pus la punct pentru ca marfa sa reziste cum trebuie pana la vanzare? Probabil ca te-ia intrebat deja toate acestea. In cazul in care nu ai gasit un raspuns adecvat, iti dam o mana de ajutor!

Cum sa depozitezi corect fructele si legumele:

Alege un loc pentru depozitare. Spatiul pentru depozitare trebuie sa fie potrivit. Ai avea nevoie de un depozit/camera separata. In cazul in care nu ai la indemana aceasta posibilitate, poti improviza: transforma un spatiu acoperit precum un garaj in depozitul pentru fructe si legume de care ai nevoie. Ideea este sa izolezi bine locul, protejandu-l impotriva umiditatii si a schimbarilor bruste de temperatura.

Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel de bine, te poate incalzi in zilele geroase. Reteta de astazi e simpla si ofera un gust de neuitat. In 20 minute, vei avea pe masa o supa pe care o vor adora si cei mai mofturosi membri ai familiei/prieteni.

Supa de mazare: Ingrediente:

- o conserva de mazare verde;

Mazarea dulce este inrudita cu mazarea obisnuita, ambele facand parte din specia Pisum sativum, familia Fabaceae. Aceasta leguminoasa comestibila creste bine in sol afanat si in lumina soarelui. Este foarte sanatoasa, continand albumine, vitamina C, vitamine din grupa B, potasiu, fosfor, magneziu si calciu.

Cum sa cultivi mazare dulce. Obtinerea rasadurilor:

1. Cumpara seminte. Poti planta semintele(boabele de mazare) in tavi speciale, in interior, pentru ca mai apoi sa transplantezi rasadurile in gradina. Gasesti seminte in magazinele de casa si gradina. Mazarea dulce clasica produce flori parfumate. In schimb, soiurile Spencer au culori stralucitoare, dar mai putina mireasma. Le vei gasi in nuante de roz, violet, albastru, alb si rosu.

Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar, dar ofera mai multa valoare nutritiva sub forma de vitamine si fibre. Asadar, macar ocazional e de preferat sa inlocuiesti zaharul clasic cu cel pe care ti-l ofera diferitele fructe! Despre toate acestea, in materialul de mai jos.

Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu cel din fructe:

Fa un piure de fructe. Pune o banana, ceva smochine si papaya/alt fruct exotic intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand obtii o pasta uniforma. Poti coace fructele putin inainte, daca doresti. Adauga piureul obtinut in retetele preferate, ca inlocuitor de zahar! Daca o reteta necesita, spre exemplu, o ceasca de zahar, poti folosi o jumatate de cana de piure.

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din dieta unui om sanatos! Consumam , insa, intotdeauna, aceste alimente asa cum trebuie? E o intrebare pe care, probabil, nu ti-ai pus-o. Pentru ca da: unele fructe si legume isi pierd din nutrienti prin decojire!

Legume si fructe pe care nu ar trebui sa le decojesti:

Castravete. Aceasta leguma plina de apa este curatata de majoritatea oamenilor. Nu e un obicei tocmai sanatos, doearece coaja de castravete contine antioxidanti ce stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi si a fibrelor care previn constipatia. Cu exceptia cazurilor in care castravetele are coaja amara(se intampla cand vrejul a fost calcat sau cand planta a suferit de seceta), nu ar trebui sa o elimini atunci cand consumi castravretele!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula este greu de suportat si trebuie neaparat combatuta. Solutia? Hidratarea corespunzatoare si o igiena zilnica fara...
Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de...
Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate...
Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea...
Smoothie-urile cu iaurt si fructe sunt delicioase si sanatoase, putand fi consumate la micul dejun sau ca...
Bananele isi schimba culoarea in maro din diferite motive. Atunci cand taiem o banana, oxigenul afecteaza enzimele...