Medic, acid folic

Lista articolelor despre medic si acid folic pe AflaCum.ro

Articole despre medic si acid folic

Citeste cele mai noi articole despre medic si acid folic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre medic si acid folic, pe AflaCum.ro!

O sarcina dureaza aproximativ 40 de saptamani si este impartita in 3 trimestre.

Primul trimestru reprezinta primele 12 saptamani de sarcina, perioada in care organismul se obisnuieste cu noua viata ce prinde contur inauntrul sau. Asadar este necesar sa va luati anumite precautii pentru a-i oferi fatului un inceput de viata sanatos, mergand in mod regulat la control medical, luand vitamine prenatale, avand o alimentatie sanatoasa si facand multa miscare.

Iata cum puteti trece cu bine peste primul trimestru de sarcina:

Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui, asadar este bine de stiut cum se pune in atela un deget rupt.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Aplicati gheata indirect, deoarece aceasta reduce umflatura si durerea. Este important sa nu aplicati gheata direct pe piele, ci sa o inveliti intr-un prosop sau sa puneti un pachet de legume congelate pe degetul afectat.

Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe.

Pentru a beneficia de calitatile sale nutritive, pastarnacul poate fi folosit si in salate de cruditati.
Vezi care sunt beneficiile pastarnacului si de ce ar trebui sa il introduci in alimentatie, daca pana acum l-ai evitat.

- Pastarnacul are proprietati antiinflamatorii.

- Curata tractul digestiv si imbunatateste digestia. Aceasta leguma radacinoasa este o sursa importanta de fibre.

- Bun pentru diabetici. Pastarnacul ajuta inima sa functioneze normal, reduce nivelul colesterolului  si controleaza nivelul de zahar din sange.

- Previne aparitia cancerului. Consumul regulat de pastarnac ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si a infectiilor. Contine antioxidanti care protejeaza organismul de cancer si mentin pielea tanara.

- Intareste sistemul muscular si pe cel osos. Pastarnacul contine potasiu, care asigura buna dezvoltare a oaselor si a muschilor.

- Combate astmul. Pastarnacul este un bun adjuvant  in tratarea bolilor respiratorii, alaturi de hrean ajutand la vindecarea astmului si a pneumoniei.

- Este o sursa bogata de acid folic, excelent pentru femeile gravide, deoarece ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale la copii.

- Consumul de pastarnac ajuta la coagularea sangelui datorita continutul bogat in vitamina C si vitamina K.

Vitamina B este esentiala intr-o alimentatie sanatoasa, reprezentand un compus de 12 vitamine, cele mai comune fiind tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3) si acidul folic (B9).

La nivel celular, aceste vitamine indeplinesc multe sarcini, indeplinind un rol important in sanatatea ochilor, a parului, a pielii, a nervilor si a ficatului.

Iata ce alimente sunt bogate in vitamina B:

Primii asigurati din tara care au primit carduri de sanatate sunt bucurestenii. Daca te afli deja in posesia unui card de sanatate sau urmeaza sa primesti unul, trebuie sa te prezinti cu el la medicul de familie pentru a-l activa.

"Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Daca acest cod nu va fi introdus si cardul nu va fi accesat, serviciul respectiv nu va putea fi raportat si platit. Si vom constata ca multe servicii se vor reduce", a declarat presedintele Casei de Sanatate Bucuresti, prof. dr. Gheorghe Iana intr-un interviu pentru Ziare.com.

Pentru ca folosirea cardurilor de sanatate sa devina obligatorie, trebuie mai intai ca medicii de familie sa detina cititoare de card. Conform noului contract cadru, medicii si toti furnizorii de sanatate vor fi obligati sa cumpere cititoare de card, al caror pret variaza intre 30 si 50 de euro.

Daca doriti sa ramaneti insarcinata, exista o serie de lucruri care va pot ajuta, dupa cum urmeaza:

Faceti o vizita la medic pentru un test prenatal. Acesta va va informa cu privire la modul in care stilul de viata, alimentatia, greutatea, medicamentatia si antecedentele medicale va pot afecta sansele de a ramane insarcinata. De asemenea acesta va poate recomanda ce schimbari sa faceti pentru a ramane insarcinata mai repede.

Luati acid folic si vitamine prenatale, cu cel putin o luna inainte de momentul in care planuiti sa ramaneti insarcinata, pentru a diminua sansele unor defecte din nastere.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Multiminerale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: In...
Indicatii prospect: Tulburari de dinamica sexuala in special erecto-ejaculatorii, primare sau secundare unor tulburari psihice, asociate sau...
Blexon este un medicament indicat in tratarea infectiilor de tract urinar. Prospect: Acest medicament amelioreaza si vindeca...
Activit Fier cu lactoferina este un supliment alimentar, ideal pentru cei cu anemie feripriva. Caracteristici : Previne...
Prospect medicament Acifol 5 mg. Indicatii si mod de administare. Indicatii terapeurice - Anemie macrocitara prin carenta...
Citeste prospectul medicamentului Acid folic drajeuri. Vezi la ce se intrebuinteaza. Indicatii terapeutice: Anemie macrocitara nutritionala, anemie...