Memorie, antioxidanti

Lista articolelor despre memorie si antioxidanti pe AflaCum.ro

Articole despre memorie si antioxidanti

Citeste cele mai noi articole despre memorie si antioxidanti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre memorie si antioxidanti, pe AflaCum.ro!

Un tratament naturist recomandat pentru persoanele stresate sau care au probleme cu memoria sunt nucile.

Bogate in acizi grasi esentiali cum este omega 3, fibre si antioxidanti, nucile previn problemele de memorie si te ajuta ori de cate ori simti ca nu iti poti aminti ceva important.

Ideale pentru studenti, dar si pentru persoanele care isi solicita capacitatile intelectuale in mod curent, nucile sunt recomandate inclusiv de oamenii de stiinta in urmatoarele afectiuni: tulburari afective si neurologice, Alzheimer si boli cardiovasculare.

Cate nuci trebuie sa consumi zilnic?

Este suficient sa incluzi in dieta zilnica un pumn de nuci. Consumate crude in salate sau simple, nucile trebuie consumate in stare naturala, fara adaos de zahar sau alte alimente care le pot schimba gustul

Antioxidantii din nuci sunt benefice pentru organismul nostru dar mai ales pentru creier, organul cel mai important care nu doarme niciodata.

Memoria este esentiala intr-o societate in care informatiile curg din toate directiile pe banda rulanta. Trebuie sa fim capabili sa retinem elementele importante, ceea ce conteaza pentru dezvoltarea noastra socio-umana. Pentru a mentine sanatatea creierului, e necesar sa te odihnesti cum trebuie, sa introduci exercitiile fizice in viata cotidiana si sa ai o aliimentatie cat mai sanatoasa. Exista, inclusiv, alimente care ajuta la imbunatatirea memoriei. Iata care sunt acestea:

Alimente benefice pentru memorie:

Ceapa este un bun somnifer, dar si un element ajutator pentru creier. Consumata regula, ceapa imbunatateste memoria.

Uitam de multe ori lucruri importante, dar ne amintim, chiar si dupa o perioada lunga, momente dureroase, care nu ne fac bine. Spre exemplu, poti uita unde ai pus cheile de la casa, desi le aveai in mana in urma cu 10 minute, dar iti poate ramane in minte amintirea fostei iubiri, ani buni, ravansindu-te cand ti-e lumea mai draga. Totul este despre creierul uman, singurul organ despre care oamenii de stiinta au descoperit prea putine lucruri.

Nu exista niciun medicament care sa poata stoca memoria si nicio strategie clara de uitare a momentelor nedorite din vietile noastre. Din fericire, sunt cateva tehnici care ne pot ajuta sa uitam atunci cand ne dorim asta. E nevoie de exercitiu si de vointa.

Cenzureaza amintirea negativa, in mod repetat. Daca vrei sa-ti amintesti numarul de telefon al mamei tale, probabil ca il vei repeta de cateva ori pentru a-l memora. Tehnica de a uita functioneaza fix invers: de fiecare data cand amintirea neplacuta iti vine in minte, alung-o! Te poti forta sa te gandesti la altceva, ceva luminos, pozitiv! Daca faci asta des, cel mai probabil amintirea nedorita va disparea intr-o buna zi.

Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor reci, acumulam multe toxine prin intermediul hranei, asa ca primavara e necesar un detox. O solutie simpla si foarte eficienta? Salata de castraveti cu marar!

Ingrediente:

- 3-4 castraveti proaspeti;

Iti pierzi frecvent concentrarea la birou? Uiti unde pui lucrurile, chiar si cand esti relaxat/a la tine acasa? E clar ca ai o problema cu memoria careia trebuie sa ii acorzi atentie. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, cele mai cunoscute comportamente care afecteaza capacitatea de concentrare.

Factori care afecteaza memoria:

1 Dormi prea putin sau prea mult. Specialistii ne recomanda sa dormim intre 6 si 8 ore pe noapte. Nici mai putin, nici mai mult! Somnul insuficient iti va afecta capacitatea de a retine. Poate parea ciudat, dar nici prea mult somn nu e benefic. Memoria iti va fi afectata si daca dormi mai mult de 8 ore pe noapte, in mod sistematic. Nu cred ca trebuie sa iti mai spunem, cat de greu functioneaza creierul, daca nu dormi deloc, chiar si pentru o singura noapte!

Sanatatea creierului este esentiala pentru evolutia umana, pentru succesul individului in societate. Din pacate, creierul imbatraneste in tandem cu organismul. Pentru a intelege mai bine, trebuie sa stii ca, spre exemplu, creierul mediu scade cu aproximativ 5% pe deceniu dupa varsta de 40 de ani.

Oamenii de stiinta au facut o descoperire importanta: prin intermediul exercitiilor de aerobic poti imbunatati memoria si iti poti mentine creierul sanatos, pe masura ce imbatranesti.

Studiu

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rozmarinul detine proprietati antioxidante, antiseptice, anticancerigene, antiinflamatorii si dezinfectante si contine o serie de vitamine si minerale,...
Sucul de afine este apreciat de consumatori pentru aroma sa delicioasa si recomandat de catre nutritionisti pentru...
Turmericul este o planta bogata in antioxidanti, din care se extrage curcumina, un antiinflamator natural, ce vindeca...
Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei. ...
Citeste prospectul medicamentului Lucetam si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Piracetamul este o...
Memoria RAM sau Random-access memory, este un dispozitiv folosit de calculatoare pentru stocarea datelor. Informatiile stocate in...