Mere, desert

Lista articolelor despre mere si desert pe AflaCum.ro

Articole despre mere si desert

Citeste cele mai noi articole despre mere si desert publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mere si desert, pe AflaCum.ro!

Placinta de mere este un desert clasic, insa v-ati gandit vreodata sa o preparati intr-o crusta de mar?

Iata cum puteti face acest lucru:

Ingrediente
• 4 mere de marime medie
• 4 linguri de zahar
• 2 linguri de faina
• 1 lingurita de scortisoara macinata
• Zeama de lamaie
• Aluat rece de placinta, intins la o grosime de aproximativ 0,3 cm.

O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere.

Ingrediente:

- 500 g mere,
- 6 oua,
- 150 g unt,
- 150 g zahar vanilat,
- 100 g faina,
- 2 linguri de rom,
- 50 g migdale (facultativ),
- unt si pesmet pentru tapetat forma.

Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta de oua. Va iesi o minunatie in care vei recunoaste inclusiv gustul aparte de miere.

Tort Medovik. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Piept de pui innabusit cu mere. Ingrediente:

- 300 grame de piept de pui;

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Cum sa pastrezi intacta culoarea marului dupa taierea acestuia. Prevenirea oxidarii:

1. Suc de lamaie. Merele devin maronii din cauza unei enzime din fructe care reactioneaza cu oxigenul din aer. Acest proces este cunoscut sub numele de oxidare. Sucul de lamaie previne oxidarea, deoarece contine acid citric, care este un antioxidant eficient. Poti folosi fie suc de lamaie proaspat stors, fie suc de lamaie din comert. Te sfatuim sa utilizezi aceasta metoda numai pentru tipurile de mere mai dulci, deoarece sucul de lamaie va adauga aciditate. Scufunda marul intr-un amestec de apa si suc de lamaie. La o lingura de suc vei folosi o ceasca de apa. Tine marul taiat in acest amestec timp de 3-5 minute, apoi clateste-l si scurge-l. Poti opri oxidarea fructului si cu ajutorul sucului de ananas. Se foloseste la fel ca sucul de lamaie.

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.

Otet de mere. Ingrediente:

- 2 kg de mere curatate(alege soiul);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care...
Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...
Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta...
Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona...
Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai nicio idee? Iti prezentam o reteta rapida si care...