Miel

Lista articolelor despre miel pe AflaCum.ro

Articole despre miel

Citeste cele mai noi articole despre miel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre miel, pe AflaCum.ro!

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

Preparat din maruntaie de miel taiate cu cutitul, drobul de miel este foarte gustos cu multa verdeata.

Ingrediente:

- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper
- o lingura de ulei

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne de miel,
- o felie de slanina sau o lingurita de untura, sare.

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

Ca orice tip de carne prajita, bucatile de miel sunt pudrate cu faina si trecute prin ou si pesmet inainte sa ajunga in uleiul din tigaie incins.

Ingrediente:

Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare de miel cu ciuperci.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 400 g ciuperci,
- o lingura de unt sau untura,
- o ceapa mica,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 2 linguri de smantana,
- o lingurita de faina,
- condimente dupa gust.

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Aceasta reteta poate fi preparata in preajma sarbatorilor pascale in caz ca preferati carnea de miel sau de ied. In restul anului, anghemahtul poate fi preparat si cu carne de vita sau de pasare, dupa preferinte.

Ingrediente:

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ». La noi in tara stufatul de miel este...