Miscare, exercitii aerobic

Lista articolelor despre miscare si exercitii aerobic pe AflaCum.ro

Articole despre miscare si exercitii aerobic

Citeste cele mai noi articole despre miscare si exercitii aerobic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre miscare si exercitii aerobic, pe AflaCum.ro!

O mare parte din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus si multi oameni incearca diferite diete pentru a slabi.

Iata cum puteti face acest lucru in mod sanatos:

1. Analizati-va alimentatia si stilul de viata  
• Tineti un jurnal al meselor zilnice, pentru a stii ce schimbari trebuie sa faceti. Notati tot ce mancati si beti, precum si orele la care luati masa.
• Masurati-va portiile si gustarile, pentru a putea stabili cat trebuie sa le reduceti, obtinand un aport caloric zilnic adecvat.
• Tineti evidenta zilnica a numarului de calorii pe care le consumati, pentru a stabili cat trebuie sa reduceti, in vederea scaderii in greutate.  
• Tineti o evidenta a poftelor si a emotiilor care le provoaca, pentru a va putea schimba comportamentul legat de alimentatie.
• Alegeti o dieta echilibrata si sanatoasa, pentru a scadea in greutate.
• Optional, puteti apela la un nutritionist, care sa va faca un plan de slabire.

Parkour este o disciplina fizica inspirata de miscarea corpului omenesc. Presupune miscarea eficienta, neintrerupta inainte, peste, pe sub, in jurul si prin obstacole (naturale si artificiale) intr-un mediu inconjurator prestabilit. Aceasta arta a deplasarii propune corpului uman sa fie singurul instrument. Daca vrei sa te apuci de parkour, ai nevoie de perseverenta, curaj si suficienta disciplina.

Cum sa faci parkour. Obtinerea materialelor necesare:

1. Investeste intr-o pereche buna de pantofi. Ai nevoie de pantofi sport care sa aiba o aderenta decenta si care sa absoarba bine socurile. Nu sunt potrivite ghetele de fotbal! Incaltamintea pentru parkour trebuie sa fie flexibila si usoara. De asemenea, multi traceuri de top (cei care practica parkour) recomanda pantofi fara plastic dur in centrul arcului piciorului. O astfel de incaltaminte reduce semnificativ echilibrul corpului in timpul parkour-ului, ceea ce se traduce prin sanse mari de accidentare. Asadar, alege pantofi sport cu o talpa plata si cat mai putine bucati de cauciuc( se rup usor la antrenament). In mod ideal, talpa ar trebui sa aiba una sau doua bucati de cauciuc solid, astfel incat sa nu se deterioreze rapid. Nu in ultimul rand, vei avea nevoie si de bandaje pentru glezne, care sa amortizeze eficient salturile.

Oricui i s-a intamplat sa stea treaz o noapte intreaga, pentru a invata sau pentru a petrece. Iata cum puteti sta treji o zi intreaga dupa o noapte nedormita:

Luati un mic dejun echilibrat, bogat in proteine (oua, tofu, iaurt, unt de arahide) sau in nutrienti ( fulgi de ovaz si fructe proaspete), care va va da energie pentru intreaga zi, pentru a sta treji si pentru a fi activi.

Beti cafea sau ceai, deoarece cofeina va ajuta sa combateti starea de somnolenta si sa fiti activi.

Daca doriti sa faceti miscare in fiecare zi, insa nu dispuneti de prea mult timp liber, iata cum va puteti antrena toata musculatura corpului in doar 4 minute:

- 20 secunde de genoflexiuni
- 10 secunde pauza
- 30 de secunde de fandari din pozitia de flotare
- 10 secunde pauza
- 20 secunde de ridicare a genunchilor la piept
- 10 secunde pauza
- 20 secunde de departare a picioarelor si ridicare concomitenta a bratelor de-asupra capului, prin saritura
- 10 secunde pauza
- 20 secunde de genoflexiuni
- 10 secunde pauza
- 30 de secunde de fandari din pozitia de flotare
- 10 secunde pauza
- 20 secunde de ridicare a genunchilor la piept
- 10 secunde pauza
- 20 secunde de departare a picioarelor si ridicare concomitenta a bratelor de-asupra capului, prin saritura
- 10 secunde pauza

Nu uitati sa faceti exercitii de intindere in timp ce va calmati si va racoriti, pentru a evita febra musculara!

Sciatica este termenul medical care caracterizeaza durerea care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui pana spre picior.

Nervul sciatic este principalul nerv al membrului inferior. El controleaza articulatia soldului, a genunchiului si a gleznei, precum si numerosi muschi (in special muschii posteriori ai coapsei si totalitatea muschilor gambei si ai piciorului) si cea mai mare parte a pielii coapsei, gambei si piciorului. Cand nervul sciatic este iritat, datorita comprimarii, rasucirii sau a unei traume fizice, poate provoca durere la nivelul partii inferioare a spatelui si pana la genunchi.

Iata cateva exercitii fizice benefice pentru sciatica, ce reduc durerile cauzate de aceasta:

Daca vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea, sa arati si sa te simti minunat in acelasi timp, incearca sa faci exercitii aerobic.

Activitatea aerobica cuprinde exercitii care iti cresc ritmul cardiac la un nivel optim pentru varsta ta si mentin acest ritm pentru cate 20 minute. Activitatea aerobica poate insemna orice de la mersul rapid, dans, saritul cu coarda pana la fuga sau participarea la exercitii aerobice in sala de sport.

Beneficiile exercitiilor de aerobic sunt numeroase.  Acestea includ intarirea inimii si plamanilor, imbunatatirea capacitatii de a folosi oxigenul, reducerea ritmului cardiac in repaus (e vorba de pulsul tau, atunci cand nu faci sport) si scaderea tensiunii arteriale. Alte schimbari pozitive pe care le vei observa in timp includ o imbunatatire a nivelurilor de energie si rezistenta, un metabolism mai rapid si scaderea in greutate sau mentinerea greutatii. In plus, implicarea in activitati de aerobic regulate, te va ajuta la reducerea stresului si la imbunatatirea dispozitiei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa