Orez, oua paste

Lista articolelor despre orez si oua paste pe AflaCum.ro

Articole despre orez si oua paste

Citeste cele mai noi articole despre orez si oua paste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre orez si oua paste, pe AflaCum.ro!

Vrei sa ai pe masa de Paste oua decorate cu orez si colorant alimentar? Atunci vezi ce trebuie sa faci.

Mai intai pregateste ingredientele si accesoriile urmatoare:

- oua

Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt ortodocsi sau catolici. Exista o multime de metode de colorare a oualor. Noi ne vom opri, azi,  asupra unei retete foarte simple si rapide.

Cum sa vopsesti ouale. Ai nevoie de:

- oua(cate doresti);

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Ingrediente(4 portii):

- o cana de orez cu bob scurt;

Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt pe lista celor mai cumparate produse din intreaga lume, insa putine persoane stiu ca ele nu se strica niciodata, daca sunt pastrate in conditii optime.

Alimente care nu expira:

1. Mierea. Daca e naturala, mierea nu se strica niciodata. Se transforma, cu trecerea timpului(se zahariseste), dar nu se altereaza. Daca vrei sa o readuci la starea initiala, introdu-o in cuptorul cu microunde sau fierbe-o la baimarin.

Orezul negru e mai putin cunoscut si rar utilizat in zilele noastre, insa beneficiile pe care le aduce sunt uimitoare. Pe vremuri, spre exemplu, nobilii chinezi consumau exclusiv acest tip de orez, interzicand oamenilor simpli consumul lui.

Iata ce minuni poate produce orezul negru in organism:

1. Mentine inima sanatoasa. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante responsabil cu pigmentarea alimentelor si un puternic antioxidant) din orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scazuta, cunoscut si sub numele de colesterolul rau, care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima.

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa nu profiti de gustul sau minunat. Mai ales intr-o combinatie reusita cu carnea.

Ingrediente:

- 700 grame de carne macra;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al...
Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi,...
Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o...
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat. Preparatul poate...
Ideala pentru cei mici, dar si pentru adulti, pasca cu orez la cuptor este un dulce consistent...
O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez. Pentru aceasta reteta puteti...