Otet de mere, plosnite

Lista articolelor despre otet de mere si plosnite pe AflaCum.ro

Articole despre otet de mere si plosnite

Citeste cele mai noi articole despre otet de mere si plosnite publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre otet de mere si plosnite, pe AflaCum.ro!

Plosnitele sunt niste insecte nesuferite, care se hranesc cu sangele uman noaptea si a caror muscaturi provoaca mancarime si o stare de disconfort, fiind localizate la nivelul fetei, a gatului, a bratelor si a mainilor victimelor. In unele cazuri muscaturile de plosnite pot trece neobservate sau pot cauza simple iritatii la nivelul pielii, insa anumite persoane pot avea reactii alergice si pot intra in soc anafilactic.

Prima masura pe care trebuie sa o luati in cazul muscaturilor de plosnite este sa spalati zona afectata cu apa si sapun antibacterian. Acest lucru va reduce mancarimea si va impiedica aparitia unei infectii la nivelul pielii. Daca nu va scarpinati, urmele muscaturilor vor disparea in maxim o saptamana.

Iata 10 remedii pentru tratarea muscaturilor de plosnite:

De ce apar plosnitele? Cimex lectularius, cunoscuta in popor ca plosnita de pat, este o insecta hematofaga(care se hraneste cu sangele altui animal) parazita a omului si a pasarilor (gaina si porumbelul). Are aripi atrofiate, culoare bruna-rosiatica, corp oval, turtit dorso-ventral si miros urat caracteristic. Traieste si se inmulteste(prin depunedere de oua) in crapaturile peretilor sau ale mobilelor. Se hraneste noaptea, iar ziua sta ascunsa.

De ce apar plosnitele? Trebuie sa stii ca plosnita nu se agata de tine, asa cum o face, spre exemplu, capusa. In schimb, plosnita poate ajunge in lucrurile tale(geanta de laptop, geamantan, pungi etc). Odata transportata in locuinta ta, va cauta sa se mute in locurile ascunse din crapaturile peretilor sau in alte locuri ferite de ochiul tau.

Conditii de inmultire. O casa curata nu va tine plosnita la distanta! Aceasta se hraneste cu sange uman si animal. Practic, plosnita de pat traieste linistita oriunde are acces la sange! Poate trai, asadar, fericita si in cea mai curata si cocheta casa din cartier, dar si in cea mai modesta si mai putin curata locuinta! Mai exact, traiul si inmultirea plosnitei nu tine de bogatie sau saracie!

Diareea este extrem de neplacuta si reprezinta modalitatea prin care organismul elimina substantele nedorite, fiind caracterizata prin scaun subtire si apos.

Cauzele comune ale diareei sunt infectiile bacteriene, consumul de apa sau mancare contaminate, alergii la alimente, consumul excesiv de lichide sau efectele secundare ale unor medicamente.

Diareea este insotita de alte simptome, cum ar fi durerile abdominale, voma, setea, febra, greata, scaderea poftei de mancare si deshidratarea, fiind de 2 tipuri: acuta ( 1-2 saptamani) su cronica ( mai mult de 2-3 saptamani).

"Noapte buna, somn usor, nu lasa plosnitele sa te  muste."

Acest vers comun de noapte buna poate fi mai adevarat decat crezi. Plosnitele sunt calatoare in intreaga lume, faimoase pentru ca se urca si raman pe articolele de voiaj indreptandu-se spre o noua destinatie. Cand iei in considerare toti calatorii si hotelurile si motelurile de peste tot in lume, este usor de inteles de ce plosnitele de pat apar in locuri mai putin igienizate.

De unde vin plosnitele de pat?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.