Parchet, curatare mobila

Lista articolelor despre parchet si curatare mobila pe AflaCum.ro

Articole despre parchet si curatare mobila

Citeste cele mai noi articole despre parchet si curatare mobila publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre parchet si curatare mobila, pe AflaCum.ro!

Obiectele de lemn precum si mobila sau parchetul din lemn masiv sunt la mare cautare in ziua de astazi si pentru a le putea ingriji corespunzator trebuie sa te informezi asupra modului specific in care aceste obiecte se curata.

Iata cateva modalitati de intretinere a obiectelor de lemn fara a dauna in vreun fel acestora.

1. Pentru curatarea prafului si a mizeriei  foloseste  o carpa de bumbac curata iar apoi  aspira tot praful folosind accesoriile mici (pentru a putea patrunde in toate rosturile) de la aspirator.

2. Pentru curatarea petelor si a murdariei in exces foloseste:
- ori un spray sau ceara de mobila (pe care o verifici in prealabil pe o suprafata mica pentru a fi convins ca nu dauneaza lemnului tau) pe care il (o) aplici conform instructiunilor
- ori, daca nu ai astfel de produse, amesteca 5l de apa calduta cu jumatate de cana de detergent lichid de vase. Se curata murdaria si petele pe bucati mici folosind o carpa umezita si stoarsa bine dupa care se lustruieste lemnul cu o carpa uscata.

Animalele de companie nu sunt foarte usor de intretinut, chiar daca par dragalase si prietenoase, deoarece pot fi pretentioase cand vine vorba de spatiul de locuit si nu numai. Iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o podea potrivita

1. Mocheta este optiunea potrivita daca aveti animale de companie si locuiti la casa, deoarece atenueaza socul exercitat asupra talpilor si genunchilor acestora. Cand alegeti o mocheta trebuie sa aveti grija ca aceasta sa fie protejata impotriva petelor, sa nu aiba peri mari sub forma de bucle (pentru a evita accidentele) si sa fie fabricata din fibra de poliester, deoarece acesta e rezistent la pete.

2. Parchetul laminat imita podelele de lemn si este format din 3 straturi, cel de suprafata (vizibil), facut din oxid de aluminiu, care poate lua orice forma si poate avea orice culoare, stratul de mijloc, facut din diferite materiale, cel mai comun fiind MDF (placi aglomerate de lemn sau pal), facut sa reziste la umezeala (contraindicat animalelor alergice la lipici sau alte substante componente) si stratul de baza, facut fie din carton, fie din plastic laminat, rezistent la umezeala ( contraindicat daca animalul de companie are astm).

Parchetul laminat este usor de montat, fiind o optiune ideala pentru modernizarea podelelor. Iata cum se intretine acesta in mod corect:

1. Cititi cu atentie instructiunile primite cu parchetul, pentru a afla cum se curata si se intretine acesta dupa montare.

2. Aspirati mizeria si praful de pe parchetul laminat, ori de cate ori este nevoie sau folositi o matura cu peri fini in acest scop.

Parchetul laminat este usor de intretinut si poate fi achizitionat la preturi accesibile, in diferite modele si culori.

Iata cum se monteaza acesta: 

Pregatiti podeaua pentru aplicarea parchetului. Indepartati parchetul vechi, gresia sau mocheta, precum si marginile de care acestea au fost prinse sau alte urme. Spalati bine podeaua si aspirati-o.

Curatarea suprafetelor podelelor dificile necesita aplicarea unor diferite metode, in functie de tipul de podea.

Nu este indicat sa curatati parchetul prin aceeasi metoda ca si gresia de portelan, insa majoritatea gospodinelor fac acest lucru, pentru a economisi timp si bani. Pentru a pastra suprafetele podelelor in buna stare, trebuie, insa, sa folositi o metoda diferita, pentru fiecare tip in parte.

A. Curatarea podelelor ceramice