Paste

Lista articolelor despre paste pe AflaCum.ro

Articole despre paste

Citeste cele mai noi articole despre paste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre paste, pe AflaCum.ro!

Inrosirea oualelor de Paste simbolizeaza in credinta ortodoxa mormantul lui Iisus Hristos care s-a deschis in noaptea Invierii.

Incondeierea oualelor a devenit un ritual pentru lumea crestina si, ca in fiecare an ne procuram din timp toate ingredientele necesare pentru vopsirea oualelor, dar si pentru masa de Paste in general.

Daca doresti sa vopsesti ouale cu produse naturale, fara sa mai folosesti coloranti alimentari, o poti face folosind suc de fructe sau legume. In functie de culoarea dorita poti folosi:

Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat.

De asemenea, pastele integrale cu legume sunt extrem de bine venite in perioada postului deoarece contin o multitudine de nutrienti benefici corpului tau!

Pentru aceasta reteta sunt neceseare urmatoarele ingrediente:
- un pachet de paste integrale
- o sticla suc de rosii sau rosii pasate
- ulei de masline
- un dovlecel
- o bucata de praz mic sau jumatate dintr-un praz mai mare
- 1 morcov
- o rosie
- 1 ardei capia
- 2 ciuperci mari sau 4 medii
- 4 catei de usturoi
- condimente: sare, piper, busuioc, cimbru, oregano
- apa

Daca nu aveti la indemana un aragaz, insa dispuneti de un cuptor cu microunde, iata cum puteti prepara paste folosindu-va de acesta:

Puneti o cantitate mica de paste (intre o jumatate de cana  si o cana) intr-un recipient pentru cuptorul cu microunde, din ceramica sau sticla, niciodata din plastic.

Turnati apa peste paste, astfel incat sa depaseasca nivelul acestora cu cativa centimetri. Daca apa va da in clocot in timpul fierberii, se va strange in farfurie.

Rulourile din paste Cannelloni reprezinta unul dintre deliciile bucatariei Iataliene, putand fi umplute cu diverse ingrediente.

Iata cum se prepara Cannelloni cu pui si seminte de pin:

Ingrediente

Pasca cu branza dulce si stafide este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste.

Mai jos aveti ingredientele necesare si pasii prin care sa preparati aceasta delicioasa reteta de Pasca cu branza dulce si stafide!

Ingrediente pentru aluat:
- 550 g faina
- 120 ml lapte caldut
- 120 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata sau 25 g de drojdie normala
- 200 g zahar
- 2 galbenusuri
- 100 g unt topit
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1/2 sticluta esenta roma

O placinta aperitiv gustoasa si hranitoare este placinta cu paste.

Ingrediente:

- 300 grame paste,
- 4 linguri de branza,
- 2 oua,
- o ceasca lapte sau smantana,
- 2 linguri de unt.

Pentru foietajul preparat in casa ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastele cu branza la cuptor sunt cina ideala pentru intreaga familie. Iata cum se obtin spaghetele gratinate...
In loc de sos Alfredo la sticla, aceasta reteta utilizeaza un amestec cremos, cu branza, care se...
Vitelul milanez este un preparat italian delicios, care combina simplitatea prepararii cu rafinamentul. Serveste acest fel de...
Spaghetele cu sos in stil italienesc sunt un deliciu pentru orice gurmand. Daca alegi sa mananci spaghete...