Pastrare vin, decantare vin

Lista articolelor despre pastrare vin si decantare vin pe AflaCum.ro

Articole despre pastrare vin si decantare vin

Citeste cele mai noi articole despre pastrare vin si decantare vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pastrare vin si decantare vin, pe AflaCum.ro!

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia in otet, insa exista situatii in care acest lucru nu este posibil.

Iata cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle:

1. Puneti dopul la loc si introduceti sticla de vin in frigider, pentru a impiedica oxidarea, accelerata de caldura. Astfel, veti putea pastra vinul timp de cateva zile. Este important ca dopul sa nu fie deteriorat sau rupt. Daca nu doriti sa refolositi dopul de pluta, puteti cumpara capace de plastic.

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte fructe de padure. Iata ce pasi trebuie sa urmati ca sa faceti un vin de casa de calitate:

1. Cel mai important pas in producerea de vin este recoltarea strugurilor la momentul potrivit.

2. Inmuiati si fierbeti strugurii, la foc mediu, pana cand boabele se inmoaie si mustul iese din ele. Striviti boabele de struguri si presati-le, pentru a indeparta sucul de pulpa, intr-o presa de struguri.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.