Pastrare vin, vin alb

Lista articolelor despre pastrare vin si vin alb pe AflaCum.ro

Articole despre pastrare vin si vin alb

Citeste cele mai noi articole despre pastrare vin si vin alb publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pastrare vin si vin alb, pe AflaCum.ro!

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Ingrediente:

- 4 pastravi;

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia in otet, insa exista situatii in care acest lucru nu este posibil.

Iata cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle:

1. Puneti dopul la loc si introduceti sticla de vin in frigider, pentru a impiedica oxidarea, accelerata de caldura. Astfel, veti putea pastra vinul timp de cateva zile. Este important ca dopul sa nu fie deteriorat sau rupt. Daca nu doriti sa refolositi dopul de pluta, puteti cumpara capace de plastic.

Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte fructe de padure. Iata ce pasi trebuie sa urmati ca sa faceti un vin de casa de calitate:

1. Cel mai important pas in producerea de vin este recoltarea strugurilor la momentul potrivit.

2. Inmuiati si fierbeti strugurii, la foc mediu, pana cand boabele se inmoaie si mustul iese din ele. Striviti boabele de struguri si presati-le, pentru a indeparta sucul de pulpa, intr-o presa de struguri.

Budinca de albus se obtine din albusuri amestecate cu zahar si peltea/dulceata dupa preferinte.

Ingrediente:

- 8 albusuri,
- 4 linguri zahar,
- 3 linguri peltea sau zeama de dulceata,
- 2 linguri zahar pentru imbracat forma.

Mod de preparare:

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- 200 g ciuperci,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin alb,
- sare.

Mod de pregatire:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin. Ingrediente: - o portocala, -...
Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in timpul verii,...